USA bruker 290 millioner dollar til innkjøp av strålesykemedisin

Fra The Defender. Tipset av P54. 

Biden-administrasjonen kjøpte denne uken Nplate til en verdi av 290 millioner dollar, et legemiddel mot strålingssykdom – med alvorlige bivirkninger – utviklet av legemiddelprodusenten Amgen i samarbeid med flere offentlige etater, inkludert National Institute of Allergy and Infectious Diseases, ledet av Dr. Anthony Fauci.

I det farmasøytiske industripublikasjonen Fierce Pharma kalte «et urovekkende tegn i tiden», kjøpte Biden-administrasjonen denne uken 290 millioner dollar i anti-strålingsmedisiner .

I en pressemelding 4. oktober kunngjorde US Department of Health and Human Services (HHS)  Administration for Strategic Preparedness and Response (ASPR) kjøpet av Nplate , et medikament som brukes til å behandle akutt strålingssyndrom .

ASPR - det føderale byrået som har til oppgave å forberede seg på katastrofer og folkehelsekriser - sa at kjøpet ble gjort "som en del av langvarig, pågående innsats for å være bedre forberedt på å redde liv etter radiologiske og kjernefysiske nødsituasjoner."

HHS avklarte ikke hvorfor det styrket regjeringens Nplate-lager , annet enn å beskrive det som "en del av vårt pågående arbeid for beredskap og radiologisk sikkerhet."

Tjenestemenn bagatelliserte enhver forbindelse til Russland-Ukraina-konflikten, og la til at kjøpet «ikke ble fremskyndet av situasjonen i Ukraina».

To dager etter kunngjøringen, midt i økende spenning knyttet til konflikten mellom Russland og Ukraina , sa imidlertid president Biden at risikoen for atomvåpen «Armageddon» er på sitt høyeste siden Cubakrisen i 1962.

Den amerikanske regjeringen har de siste månedene gjort flere grep som signaliserer et økende nivå av atomberedskap.

For eksempel, i slutten av september, lanserte Intelligence Advanced Research Projects Activity et nytt program, - Targeted Evaluation of Ionizing Radiation Exposure - som vil undersøke metoder for å oppdage lave doser ioniserende stråling .

I følge The Register vil etterforskningen jobbe for å "bygge en ny forståelse av effektene av lavdosestråling " gjennom bruk av teknologier som kunstig intelligens, maskinlæring, oppdagelse av biomarkører og analytisk biografi.

Ohio State University, University of Washington, Areté Associates og Signature Science mottok tilskudd for å gjennomføre forskningen over en tre og et halvt års periode. Forskningen vil finne sted ved Lawrence Berkeley National Laboratory, Los Alamos National Lab og Armed Forces Radiobiology Research Institute.

Tidligere i sommer løftet myndighetene i New York øyenbrynene med utgivelsen av en 90-sekunders kunngjøring om atomberedskap (PSA), som New York Times beskrev som «bisarr» og som «godt overvåket», men «ikke godt mottatt». ”

På den tiden rapporterte NPR at New York Citys beredskapsavdeling «ønsker at innbyggerne skal være forberedt hvis [et atomangrep] skjer», men at PSA gjorde mange av byens innbyggere «forvirret».

Utenfor USA begynte land som grenser til Ukraina, for eksempel Polen, å distribuere jodtabletter som svar på trusselen om atomnedfall relatert til Russland-Ukraina-konflikten som et resultat av beskytningen rundt atomkraftverket Zaporizhzhia i Ukraina.

Kommentarer