Vent på Herren

Av Øivind Andersen. 

«Herren er god mot dem som bier etter ham, mot den sjel som søker ham.» Klag 3, 25

Det er neppe noe Guds ord sier så ofte til oss som dette!

Det er knyttet ganske særskilte løfter til å bie på Herren. Det er et sterkt uttrykk. Det betyr å vente lenge og tilsynelatende forgjeves.

Når vi søker Gud, stiller han oss ofte på prøve. Det ser ut for oss som han tier og slett ikke har tenkt å svare oss. Da føles det ikke for oss som om vi stilles på prøve, men som om Gud forkaster oss, som om han vender seg bort fra oss, og som om det er den eneste rettferdige følge av vår synd og utroskap.

Da føler en kristen seg død og kald, forlatt av Gud, gitt hen til et sinn som intet duger. Da utsettes han ofte for store fristelser fra sitt eget gamle menneske, og det kjennes nesten som en skulle være i onde makters vold.

I slike tider er Herren oss meget nær.

Det er så langt fra riktig det som vi føler. Herren prøver oss for å se om det er ham vi søker, hans frelse og hans rettferdighet. Han vil prøve oss om det er han eller hans gaver som betyr mest for oss.

En kristen roper da til Herren i sin nød, nettopp om hans barmhjertighet, nettopp om å eie Herren selv. Intet betyr noe for ham uten det å vite at han eier Jesus med hele hans frelse.

Og det eier han hele tiden!

Nettopp dette forsikrer Herren oss! «Herren er god mot dem som bier etter ham, mot den sjel som søker ham.»

Ta imot det svaret! Du skal stole mer på det som Gud sier, enn på det som du føler!

Da kommer du også til å få oppleve at når du minst tenker det mulig, får du også kjenne og føle at Herren er deg nær.

Men det er ikke følelsen, men Herrens tilsagn og løfte, som du skal sette din lit til!

Kommentarer