Vi er av Gud

Av Øivind Andersen. 

"Vi er av Gud; den som kjenner Gud, hører oss; den som ikke er av Gud, hører oss ikke. På dette kjenner vi sannhetens ånd og villfarelsens ånd." 1 Joh 4, 6

Like foran dette ordet advarer Guds ord oss mot å tro enhver ånd. Mange falske profeter er gått ut i verden. Og antikristens ånd er allerede virksom. Den som blir grepet av den, går fortapt.

Derfor gjelder det å skjelne mellom det som er av Gud, og det som ikke er av ham.

"På dette skal I kjenne Guds Ånd: Hver ånd som bekjenner at Jesus er Kristus, kommet i kjød, er av Gud, og hver ånd som ikke bekjenner Jesus, er ikke av Gud; og dette er antikristens ånd, som I har hørt kommer, og den er allerede nå i verden." [1 Joh 4, 2-3]

Å bekjenne uttrykker et personlig forhold til Jesus, og nærmere bestemt det forhold at en setter sin lit til at Jesus er Guds Sønn, Faderens utsending.

Det er mange slags Jesus-forkynnelse her i verden. Men det er bare den som forkynner ham som Guds Sønn, vår forsoner og frelser, som har kjøpt oss til Gud med sitt blod, som forkynner den sanne Jesus. All annen Jesus-forkynnelse er falsk.

Den som er av Gud, godtar ingen annen forkynnelse enn Bibelens vitnesbyrd om Jesus. Det er et kjennetegn på at en hører Gud til.

De som ikke hører og godtar den forkynnelsen, er Guds rikes motstandere og fiender.

"Den som kjenner Gud, hører oss. Den som ikke er av Gud, hører oss ikke. På dette kjenner vi sannhetens ånd og villfarelsens ånd." På dette kan du prøve deg selv og vite hvor du står!

Kommentarer