Vi er Guds barn

Av Øivind Andersen. 

«Ånden selv vitner med vår ånd at vi er Guds barn.» 
Rom 8, 16

Vi har en instans inne i oss som melder fra hvordan vi står i forhold til Gud. Denne instans er upartisk, den tar ikke hensyn til våre ønsker eller vår vilje. Den kalles hjertet, samvittigheten, vår ånds vitnesbyrd, og har også andre uttrykk.

Så lenge du står Gud imot, vet du det. Er det en uoppgjort synd, et eller annet syndig forhold som du ikke vil ut av, eller en urett noe sted, da melder din samvittighet fra om dette.

I Guds ord betyr samvittighet det som et menneske vet med seg selv for Guds ansikt.

Har du ikke bøyd deg for Gud betingelsesløst, har du ikke din ånds vitnesbyrd om at du har overgitt deg til Gud. Du kan be, lese i Bibelen, kjempe, være med i arbeidet og hva som helst som ellers hører med til en kristens liv. Det hjelper ikke, du vet allikevel at du står Gud imot.

Men fra det øyeblikk du oppgir din motstand mot Gud og uten betingelse bøyer deg for sannheten, slik han viser deg den ved sin Ånd, da får du en indre visshet om at du har overgitt deg til Gud.

Da har du din egen ånds vitnesbyrd om at du er Guds barn!

Prøv ikke å stå Gud imot! Bøy deg for hans tale!

Du skal ikke være redd for å erkjenne sannheten. Hva du enn måtte bære på i din samvittighet, er du velkommen til Jesus med det!

Han venter ikke at du skal løse deg selv fra det som binder deg, men bare at du erkjenner sannheten slik som den er. Han tar imot deg og hjelper deg.

Kommentarer