Påtalemyndighetene i Storbritannia hevder at deler av Bibelen "ikke lenger er passende i det moderne samfunn"

Fra Breitbart, tipset av Tradisjonal Nordmann. 

Advokater for Crown Prosecution Service (CPS) i England og Wales prøvde å få en kristen gatepredikant dømt for å ha sitert Bibelen til et lesbisk par, og insisterte på at skriften «ikke lenger er passende i det moderne samfunn».

Den ekstraordinære saken, montert i det som fremdeles nominelt er en kristen kirke, med en etablert kirke der statsoverhodet fungerer som øverste guvernør, ble anlagt mot væpnede styrkers veteran og strupekreftoverlevende John Dunn, etter at politiet henviste ham til påtalemyndigheten for å fortelle et lesbisk par at det «står i Bibelen at homofile ikke vil arve Guds rike».

"Enten det er en uttalelse om kristen tro eller ikke, blir retten bedt om å vurdere om språket har potensial til å forårsake trakassering, alarm eller nød," skrev CPS til domstolene da de forfulgte saken, i et dokument sitert av Belfast Nyhetsbrev .

"Dette dokumentet er ikke forumet for religiøs debatt, men bibelen inneholder blant annet materiale som anerkjenner slaveri (2. Mosebok 21:7), dødsdommen (2. Mosebok 35:2 og 3. Mosebok 24:16) og kannibalisme (5. Mosebok 28:27)," hevdet aktorene - slurvete, som det viser seg, siden  5. Mosebok 28:27 refererer faktisk ikke til kannibalisme.

"Det er referanser i Bibelen som rett og slett ikke lenger er passende i det moderne samfunn og som vil bli ansett som støtende hvis de ble uttalt offentlig," insisterte CPS.

"Forslaget fra CPS om at det er deler av Bibelen 'som rett og slett ikke lenger er passende i det moderne samfunn og som vil bli ansett som støtende hvis de blir uttalt offentlig', vil ha betydelige konstitusjonelle implikasjoner, hvis de blir akseptert" sa en kristen teolog. konsultert av Christian Legal Center for å formulere et forsvar for Mr. Dunn hevdet, og siterer det faktum at Bibelen "har hatt en unik status innenfor britisk konstitusjonell historie" og ble for eksempel presentert for avdøde dronning Elizabeth II ved kroningen hennes.

«Vår nådige dronning: For å holde Deres Majestet alltid oppmerksom på loven og Guds evangelium som regelen for hele livet og regjeringen til kristne fyrster, presenterer vi dere denne boken, det mest verdifulle denne verden gir. Her er Visdom; Dette er den kongelige lov; Dette er Guds livlige orakler», ble hun fortalt da den hellige boken ble presentert for henne.

Disse argumentene ble imidlertid ikke testet i retten, ettersom saken mot Dunn endte opp med å bli henlagt - ikke fordi påtalemyndigheten hadde en endring i hjertet, men fordi "de to kvinnene [som anklaget ham] angivelig" nektet å engasjere seg i saken ' etter å ha kommet med de første påstandene", ifølge Christian Concern, som jobber sammen med Christian Legal Centre.

Det som har vært mer bekymringsfullt for noen i Dunns tilfelle, er den tilsynelatende uinteressen for hans situasjon fra forskjellige kirker på de britiske øyer, og det faktum at andre britiske påtalemyndigheter nektet å si at de ville handle som CPS gjorde.

Belfast News Letter spurte den offentlige påtalemyndigheten for Nord-Irland – Nord-Irland og Skottland beholder strafferettssystemene atskilt fra det i England og Wales på grunn av deres historie som uavhengige kongedømmer – om de delte CPSs syn på at bibelsitater er kriminelle, men det ville bare si at "det er ikke en PPS-sak, så vi er ikke i stand til å gi kommentarer."

Church of England, Church of Ireland, Presbyterian Church in Ireland og English Catholic Church nektet alle å kommentere - den siste av disse i spesielt uoppriktige ordelag, og antydet at "siden denne saken ikke resulterte i en domfellelse, er det ingenting vi kan legge til på dette punktet».

Herr Dunn sa på sin side at han var "lettet og takknemlig for at saken er henlagt" - og at han "planlegger å fortsette å forkynne på gatene i Swindon."

«Når jeg forkynner, sier jeg bare det som står i Bibelen. Da anklagerne mine fortalte meg at de var i et likekjønnet ekteskap, var jeg bekymret for dem. Jeg måtte kommunisere konsekvensene av deres handlinger basert på hva Bibelen sier. Jeg ønsket å advare dem, ikke av fordømmelse, men av kjærlighet, sa han i kommentarer sitert av Christian Concern.

"Jeg ville at de skulle vite at det er tilgivelse gjennom Jesu kjærlighet," la han til.

Kommentarer