The MAID is coming - Medical Assistance in Dying

Fra Breitbart, tipset av Kirkehøyden. 

Kanadiske religiøse ledere uttaler seg med økende bekymring ettersom klokken tikker ned på aktiveringen av nye retningslinjer som vil tillate psykisk syke mennesker å bli avlivet med bemerkelsesverdig hastighet - bare 90 dager etter at to leger godkjente forespørselen om assistert selvmord.

Canada legaliserte assistert selvmord, som det foretrekker å kalle Medical Assistance in Dying (MAID), i 2016. Dødshjelp var opprinnelig begrenset til pasienter over 18 år som led av en dødelig sykdom - men, som kritikere spådde, har standardene blitt løsere for hvert år som har gått.

Canada er nå et av kun syv land som tillater medisinske fagpersoner å administrere dødelige legemidler til pasienter, i stedet for å gi selvmordsformuleringer og kreve at pasienten injiserer seg selv, og det er det eneste landet som tillater sykepleiere å drepe pasientene sine.

I fjor ble kravet om at MAID-personer skulle lide av dødelig sykdom opphevet, og i begynnelsen av november rullet Canadian Association of Medical Assistance in Dying Assessors and Providers ut en ny opplæringsplan som råder leger til aggressivt å tilby eutanasialternativer, i stedet for å vente på at pasientene skal spørre.

Å fjerne kravet om at naturlig død må være "rimelig forutsigbar" for eutanasi-subjekter åpnet døren for å la psykisk syke mennesker ta livet av seg, og nettopp den politikken trer i kraft 17. mars 2023.

Kritikere av MAID-politikken bruker de siste månedene til å slå alarm om eksplosjonen av selvmord blant kanadiere. Statens sanksjonerte selvmord økte med 32 prosent i fjor, og satte MAID nesten på nivå med kinesisk koronavirus som dødsårsak i Canada. Med omtrent 20 prosent av kanadiere som rapporterer psykiske problemer, ligger antallet dødsfall an til å skyte i været neste år.

Kommentarer