Biden vil ha "stopp brytere" i alle nye biler

Av P54. 

Det blir enda bedre: Barr påpeker at lovforslaget, som er signert i loven av president Biden, sier at stopp bryteren, som omtales som en sikkerhetsanordning, må "passivt overvåke ytelsen til en fører av et motorkjøretøy for å nøyaktig identifisere om den sjåføren kan være svekket." Big Brother vil med andre ord hele tiden følge med på hvordan du kjører. Hvis du gjør noe systemet har blitt programmert til å gjenkjenne som førersvikt, kan bilen din bare slå seg av, noe som kan være utrolig farlig.

Det er en mulighet for at kill switch-programmet kan måle kjøringen din som svekket, så når du prøver å starte bilen opp igjen, vil ikke motoren starte. Det vil potensielt gjøre deg strandet.

Men vent, det er mer. Dette "safety"-systemet ville være åpent, eller med andre ord ville det være en bakdør. Det vil tillate politi eller andre offentlige myndigheter å få tilgang til det når som helst. Trenger de en kjennelse for å gjøre det? Sannsynligvis ikke. Enda bedre, hackere kan få tilgang til bakdøren og slå av kjøretøyet ditt.

Som vi har sett både i dette landet og andre nylig, kan hva som utgjør "lovlydig" endre seg drastisk over natten. I september ble for eksempel en bil stoppet i New Zealand, og beboerne ble arrestert da politiet oppdaget at bagasjerommet var fullt av Kentucky Fried Chicken-måltider. De smuglet hurtigmaten til kunder i innestengte Auckland, mot karantenetiltak. Likevel ikke så lenge før ble det å levere restaurantbestillinger til folk ansett som en anerkjent, lovlig aktivitet.

Barr påpeker hvilket enormt brudd på amerikanernes privatliv dette er, og han har rett. I tillegg er ikke begrepet "hemmet kjøring" definert av lovgivningen, så det vil være åpent for tolkning av regulatorer som Department of Transportation og National Highway Traffic Safety Administration. Vil du at myndighetene skal hjelpe til med å skrive algoritmer som kan tvinge bilen din til å stoppe og stoppe fordi du kanskje er litt sliten i stedet for beruset? Det var aldri en debatt i huset eller i Senatet om denne saken. I stedet ble dette lovforslaget vedtatt med mange bakromsavtaler jeg beskrev tidligere her, hvis du vil lære mer om det.

Kilder:

Kommentarer