Dess fastere har vi det profetiske ord

Av Øivind Andersen. 

"Dess fastere har vi det profetiske ord, som I gjør vel i å akte på som på et lys som skinner på et mørkt sted, inntil dagen lyser frem og morgenstjernen går opp i eders hjerter.
2 Pet 1, 19

Peter har nettopp fortalt hvordan han, Jakob og Johannes så Jesus forklaret på det hellige berg, jf. Matt 17, 1 ff. Der hørte de også Gud selv vitne for dem om Jesus at han er Guds Sønn, og at det var ham de skulle høre.

På bakgrunn av dette er det han sier at vi dess fastere har det profetiske ord. Vi har Guds vitnesbyrd om hans egen Sønn. Dette vitnesbyrd forteller at den som har Sønnen, han har livet. Det forteller også at han blir med i det fullkomne Guds rike når Jesus kommer igjen.

Dette vitnesbyrd gjelder det å ta til hjertet!

Som man tar med seg lampen inn i et mørkt rom, skal den som ikke har noe lys i sitt hjerte, ikke har noen opplevelse av Jesus, ta ordet om Jesus til seg. Ordet om Jesus skal inn nettopp der det er mørkt. Dette skal en holde ved med inntil dagen bryter frem og morgenstjernen går opp i hjertet.

Ordet om Jesus gir morgendemring i mørke hjerter. Det kan ikke nytte å vente på opplevelser. Slik som en har det, midt i all hjelpeløshet og alt som synes umulig, gjelder det å se på Guds vitnesbyrd om at han har gitt oss, gratis og uforskyldt, det evige liv, og at dette liv er i en person, i Jesus Kristus. Det gjelder å gi akt på dette til det lysner. For det er bare dette profetiske ord som bringer lyset inn i hjertet.

I dette ordet har vi som tror på Jesus, også håpet om å bli med når Jesus kommer igjen.

Morgenstjernen varsler alltid soloppgang. Løftet Gud har gitt oss om Jesus, varsler Jesu gjenkomst.

Like sikkert som vi tar imot dette profetiske ord, like sikkert eier vi morgenstjernen, som garanterer oss at Jesus kommer for å ta oss til seg.

Disse bibelvers er skrevet til trøst for hjelpeløse kristne!

Kommentarer