Elon Musks Twitter-fildump

Av Spikeren. 

Det var ikke «russisk desinformasjon». Det var heller ikke «utrygg informasjon». Lederne som drev Twitter i de tjue dagene før presidentvalget i 2020 visste tydeligvis det, og prøvde å finne andre begrunnelser for det som utgjorde rå sensur.

Twitters partiskhet når det gjelder å sensurere eller forby konservative kontoer for «hatfulle ytringer» mens de gladelig tillot kontoer for den iranske ayatollahen og Taliban er en løpende vits. I en serie med hemmelig innspilte intervjuer med Twitter-ansatte, hadde Project Veritas allerede bekreftet at «skyggeforbud», manipulering av antall følgere vist av visse kontoer, og selektivt «de-boosting» av visse tweets i sine algoritmer var en veletablert, standard manipulasjon av plattformens uttalte formål: "Vi tjener den offentlige samtalen. Det er derfor viktig for oss at folk har et fritt og trygt rom å snakke i."

Kudos til Khanna for hans ensomme, men prinsipielle ståsted for ytringsfrihet. Taibbi bemerket også i tråden sin at Khanna var den eneste demokratiske tjenestemannen som gjorde det.

Kinas lokkemidler til Biden-familien er bare ett eksempel på denne kampanjen. Vi lærte gjennom denne forskningen hvor lumsk og effektiv den kinesiske regjeringen har vært til å co-optere ikke bare familiene til høytstående folkevalgte, men også kapteiner for industri, finansgiganter og de rikeste amerikanske filantropene og utdanningsinstitusjonene.

Biden-historien viste også oppfinnsomheten til korrupte politikere som i hovedsak "outsourcer" sin korrupsjon til familiemedlemmer i stedet for å risikere et mulig papirspor som fører tilbake til dem selv. Bidens, enda mer enn Bill og Hillary Clinton før dem, var en familiepåvirkningsbedrift.

Vi har alle lært om andre historier om politisk innblanding og fotdrakking innen FBI. Offentligheten har rett i å lure på om føderale påtalemyndigheter er like seriøse med å forfølge denne saken som Twitters demokratiske partisaner var i å undertrykke den.

Videre fortsetter president Bidens riksadvokat, Merrick Garland, å gi byrået i oppgave å etterforske opptøyene 6. januar som en dyp konspirasjon, samtidig som han ignorerer det som absolutt ser ut til å ha vært velorganisert innsats fra Antifa for å oppildne til vold under George Floyd-opptøyene, og vold utført av pro-abortorganisasjoner etter at noen på Twitter publiserte hjemmeadressene til høyesterettsdommere.

I mer enn to kritiske uker, under hemmelig press fra Biden-kampanjen og demokrater som var desperate etter å begrave en ødeleggende historie som involverte deres presidentkandidat i sønnens korrupsjon av kinesiske etterretningstilknyttede forretningsmenn. New York Posts historie var faktisk nøyaktig, lovlig rapportert, og ble (for sent) autentisert av andre nyhetskanaler. Kort sagt, det var ingen grunn til å gjøre det Twitter, Roth og Gadde gjorde, annet enn å glede et politisk parti som de var enige med.

Elon Musks utgivelse av intern Twitter-korrespondanse rundt sensureringen av New York Posts storfilm "Hunter Biden laptop"-historie bekrefter bare det de fleste visste allerede - at Twitter under Jack Dorsey og Parag Agrawal var bemannet med partisaner fra Det demokratiske partiet som sensurerte informasjon de trodde ville skade deres sak.

I en tweet-tråd den 2. desember avslører journalisten Matt Taibbi den rykende pistolen – de paniske forsøkene på å hevde uten bevis at enhver referanse til NY Posts historie måtte utestenges fra plattformen fordi den kan ha kommet fra "hacket materiale." Dette, kan vi se nå, ble aldri trodd på alvor, selv ikke på Twitter, som e-postutvekslingene tydeliggjør.


Kommentarer