En dere ikke kjenner

Av Øivind Andersen. 

«Midt iblant dere står en dere ikke kjenner.» Joh 1, 26

Overalt hvor Jesus lar sitt navn komme i hu, er han selv til stede. [2 Mos 20, 24; Matt 18, 20] Derfor er Jesus der hvor mennesker samles om Guds ord og om de nådemidler som han har gitt oss. De som er samlet om nådens midler, er samlet om Jesus selv.

Hvor mange av dem kjenner Jesus?

Døperen Johannes måtte si til Israel: «Midt iblant dere står en dere ikke kjenner.» Johannes var kommet for å gjøre ham kjent og bane vei for ham, som han selv sa:

«For at han skulle åpenbares for Israel, derfor er jeg kommet og døper med vann.» [Joh 1, 31]

De som da hørte på Johannes og omvendte seg, de fikk se Jesus. De ble kjent med ham. Men storparten av folket kjente ham ikke, enda han var midt iblant dem.

Det er på samme måten i dag, mange er samlet om Jesus. De er der hvor han åpenbarer seg gjennom sitt ord og i nådemidlene. Allikevel kjenner de ham ikke. Og det må forkynnes i dag:

«Midt iblant dere står en dere ikke kjenner.» 

Du som går på møter og gudstjenester, kjenner du Jesus? Har det ført til din omvendelse og til et personlig forhold til Jesus at du samles med andre om Guds ord?

De som bøyde seg for Døperens vitnesbyrd, ble frelst, de fant Jesus.

De som omvender seg, og ikke slår seg til ro med bare å være til stede der Guds ord blir forkynt, de lærer også Jesus å kjenne.

Hensikten med gudstjenester og møter er jo at vi skal lære Jesus å kjenne, og at vi skal bli bevart i dette kjennskap til ham!

Lykkes det, får vi tjene ham mens vi er her i verden! Da når vi også målet i hans fullkomne rike!

Kommentarer