Et lys til åpenbaring!

Av Einar Kristoffersen. 

 ...og et lys til åpenbaring for hedningene, og en herlighet for ditt folk Israel. Luk 2:32

Jesus har mange navn i Skriften, og her møter vi ett av dem. Et lys til åpenbaring! Det er ved Den Hellige Ånds lys over Jesu mange navn, du lærer Herren - og Herrens frelse - å kjenne. Lyset begynner å skinne for deg.

Men dette går mange like forbi, og spør: Hva vil Herren at vi skal gjøre? For kristendom er vel å gjøre noe eller å bli noe for Herren? Nei, taler Skriften like ut; og hvor klart forkynnes ikke dette nettopp i julebudskapet? Kristendom er et budskap om hva Gud har gjort. Han har sendt sin frelse til jord, i en person, Jesus Kristus.

Men uten denne åpenbaring er det ingen som ser Guds rike. Derfor, rett din oppmerksomhet mot lyset, dersom du vil lære frelse å kjenne.

Hvem er Han så lys og frelse for? Ordet vitner at Han er sendt fra himmelens Gud, nettopp for din skyld! - Det sies i teksten vår. Det står om Ham, da Han steg inn i verden, at «Han skal frelse sitt folk fra deres synder.» (Matt 1:21).

Ingen synd kan lenger fordømme deg! Her ligger grunnen for de troendes fred. Han er blitt oss fred, idet Han har tatt på seg, og bort fra Guds åsyn, alt som stengte oss ute.

Og idet Han tok synden bort, tok Han også syndens følger bort, nemlig dette at vi måtte stå utenfor Guds rike, i et misforhold til Ham. Gud forlikte verden med seg selv. (2 Kor 5:19).

Dette forkynnes nå både for den som er nær (Israel) og for den som er langt borte! (hedningen, den ugudelige). Han er vår fred!

Måtte julebudskapet i år bli deg et juleevangelium! De fleste går dette forbi. Men fra Herrens side, står det ennå fast: Et lys til åpenbaring for hedningene!

Kommentarer