Fandens norske storting og resten.

Av Dan Odfjell. 
Foto: Beate Oma Dahle / NTB.

Denne utfordrende overskriften tok jeg fra debattfeltet etter Resett-artikkelen 29/11/22: Gjennomslag for SV: Tar fra de rike - gir til studenter og asylsøkere» - med bildet av den stadig mer populære Jonas Gahr Støre som gemyttlig slår Audun Lysbakken på skulderen «takk for innsatsen» i budsjettoppgjøret, hans foreslåtte utflytterskatt. Ja, kameratene på venstresiden holder sammen. Denne tabben til statsministeren føyer seg bare pent inn i rekken av tidligere tabber og forklarer hvorfor regjeringspartiene faller på meningsmålingene, SP nå under sperregrensen. Og fallet kan fortsette fordi regjeringen ikke en gang evner å forklare utenlands strømkablene på en måte folket kan forstå og akseptere.
 
Fraflyttingen av Norge akkurat nå er nok mest konfiskatorisk, skatte-begrunnet, men også av andre grunner forklart. Skolesystemet og mobbingen der gjør at foreldre gir opp; innvandrerne hjelper til med å ødelegge landet, synd å si det. Men generell dyrtid og vår Sverige-etterfølgelse gjør at de flinke unge, de som kan, de tenker utflytting. Og de kan ikke tilsvarende holdes tilbake med skatte- eller andre trusler. Disse lovende ungdommene må antas økende å bruke sin menneskelige rett til å bo og forsørge sin familie og skape sin fremtid hvor de vil. Jonas må nå forstå, hans egen makt er stadig mer forbundet med SV, ja med hele landets fornedrelse, som industrielt og ellers vil gjøre Norge lik den tredje verden.
 
Hvorfor falt han i budsjettforhandlingene ned på Lysbakkens simple linje? Det kan kun forståes som hans og partiets desperasjon over ellers å måtte tåle en regjeringskrise nå på toppen av andre kriser. Men dette er å pisse i buksen, det føles varmt et øyeblikk, men lukter på sikt. Og den stanken kommer ikke Jonas å unnslippe, han kan måtte følge sin finansminister under sperregrensen fordi hans eget Ap-folk kan forsere ham til å la Trond Giske overta; sistnevnte som et friskt pust i forhold til dagens bleke misære - iallfall med et håp om bedre tider.. Giskes ørkenvandring kan ha gjort ham godt, ikke vet jeg. Men politikerbransjens skittenhet har han nå godt fått med seg..
 
Som «utflyttet» for lenge siden har jeg frekventert Chile i over 50 år, mitt andre fedreland, og bygget vingård der, et kjøp av land for nøyaktig 40 år siden. Ikke  spesielt av skattemessige grunner - selv om bortfallet av 80%-regelen gjorde at også jeg opplevde konfiskasjon. Folk som Lysbakken spiller på misunnelse, og kreerer slik generell fattigdom, dog verst norsk «oppdrifts»-mangel. Hadde det ikke vært for oljerikdommen, hadde landet vært konkurs for lenge siden og sosialistene holdt i sjakk, samt innvandringen minimal. Men penger, og andres penger, det er sosialistledernes ting, uten andres penger er de oftest absolutt ingenting.
 
Med det «jernteppet» av sosialistisk, politisk virkelighetstilsløring og manglende demokrati er det vanskelig å tro på norsk forbedring uten et helt nytt storting, så flokete har disse politikerne stelt parlamentarismen i stand. Det er partilederne som ødelegger Norge, ikke menigmann, det er helt opplagt. For partilederne «driver butikk i butikken» for egen makt og berømmelse - og utillatelig det med folkets penger. Milliardene våre strøs i alle retninger alt mens nøden øker rett under nesen deres; befolkningen spinker og sparer og håper på neste lønning eller veldedighet. Det norske folket er et stolt folkeferd; det ikke å greie seg, å måtte tigge, det sitter langt inne hos folk flest, til dels i stor motsetning til våre nye landsmenn. 
 
Folk ber ikke om snille, veldedige politikere, de ber om rettferdighet og sannhet; gjerne tøff sannhet. Den mangler fordi landet vasser i penger som brukes til hele den korrupte verden. Men ikke lokalt til oss. Folk er ikke dumme, men altfor tålmodige. Dog tålmodigheten synes nær bristepunktet. Folk flest har fått nok av det fjollete radarparet Jonas og Trygve, de er til og med slekts-forbundet; vekk med dem og utenom tur, vi kan ikke vente til neste stortingsvalg. Ingen nåværende partiene har kvalifisert seg til å kunne delta.. SV absolutt ikke, de representerer Snyltetoppen. Helt nye partier og politikere må inn, om Norge skal bli respektert, men viktigst er nå Ola og Kari´s økonomi.
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant 

Kommentarer