Kristendommens død i Betlehem

Av Spikeren. 

Hvorfor er forfølgelsen av kristne i Betlehem og andre områder kontrollert av de palestinske myndighetene så urapportert eller underrapportert? "Angrepene fra muslimer på kristne blir ofte ignorert av det internasjonale samfunnet og media, som ser ut til å si fra bare når de kan finne en måte å skylde på Israel," ifølge journalist Khaled Abu Toameh. På bildet: Fødselskirken i Betlehem. (Foto av Hazem Bader/AFP via Getty Images)

"Den systematiske forfølgelsen av kristne arabere som bor i palestinske områder blir møtt med nesten total taushet av det internasjonale samfunnet, menneskerettighetsaktivister, media og frivillige organisasjoner." — Justus Reid Weiner, den internasjonale kristne ambassaden, Jerusalem, Israel, 20. august 2013.

"Det er hendelser som skjer hele tiden... De fleste ganger er det et tilfelle av det muslimske samfunnet som overmanner minoriteten, som er det kristne samfunnet." — Christian Arab, sitert på betingelse av anonymitet, Israel365News, 21. november 2022.

"Lederne av det kristne samfunnet på Vestbredden er motvillige til å holde den palestinske myndigheten og deres muslimske naboer ansvarlige for angrepene. De er redde for gjengjeldelse og foretrekker å følge den offisielle linjen med å holde Israel alene ansvarlig for elendigheten. fra den kristne minoriteten." – Khaled Abu Toameh, 31. oktober 2022.

"Det eneste som interesserer PA er at hendelser av denne typen ikke blir lekket til media. Fatah utøver jevnlig tungt press på kristne om ikke å rapportere voldshandlingene og hærverket de ofte lider av, da slik publisitet kan skade PAs image som en aktør som er i stand til å beskytte livet og eiendommen til den kristne minoriteten under dens styre. Enda mindre ønsker PA å bli fremstilt som en radikal enhet som forfølger religiøse minoriteter. Dette bildet kan få negative konsekvenser for den massive internasjonale, og spesielt Europeisk, hjelp PA mottar." — Dr Edy Cohen, "Forfølgelsen av kristne i den palestinske myndigheten," BESA Center, 27. mai 2019.

"Det faktum at de palestinske myndighetene fortsetter å sørge for at det er en kristen borgermester i Betlehem, er bare vindusutstilling... Det er et show som brukes til å overbevise verden om at Betlehem, kristendommens fødested, fortsatt er en kristen by. Det er den ikke. Den er muslimsk på alle måter." — Rabbiner Pesach Wolicki, direktør for Senter for jødisk-kristen forståelse og samarbeid, 21. november 2022.

Denne julen er det viktig å huske at på grunn av pågående, men fortiet forfølgelse, er kristendommen på randen av å forsvinne på stedet for dens fødsel - Betlehem, åstedet for fødselen. Det er en stillhet som gir julesangen «Stille natt», en illevarslende betydning.

Les hele saken HER

Kommentarer