Ærlige folk

Av Dan Odfjell. 

Under denne overskriften hadde jeg blant annet et bitte lite kapittel i 2013-boken Makt Myter Media som ble sterkt sabotert, som nær alt annet som går Ap imot, like før stortingsvalget det samme året. Så du kan gjerne si dette er gammelt nytt, men den gang fulgte det dessuten med et stort flott bilde av Gro Harlem Brundtland med teksten «Gro´s dobbeltmoral», samt sitert hennes noe tidligere påstand om at nullskatteytere må vi ha vekk.. Men se, så ble hun det selv.. (Slik viste hun oss at der er stor, meget stor forskjell på liv og lære.) Så selve kapittelet: 
 
«Gro Harlem Brundtland ble i et TV-program en gang på 1990-tallet spurt om der var noen i den norske politikkens verden hun spesielt ville fremheve. Først svarte hun: «Egentlig ikke». Men så la hun plutselig til «Jo, Kåre Gjønnes. Han er ærlig». Han som refererte dette til meg sa, at det som slo ham, var at hun derved devaluerte de fleste politikere. Og det er tankevekkende, selv om det ikke nødvendigvis helt stemmer. Dette mer enn bekrefter det råtne spill som politikken i virkeligheten er.
 
Når vi nå hører om "spin-industrien" som omtalt i Dagens Næringsliv under overskriften «Når sant skal ties», ja, da gikk det kaldt nedover ryggen på meg. Ikke så mye på hva dette koster. Ei heller på at Ap bruker flere milliarder av våre penger til bekjempelse av oss selv, vi som tenker annerledes. Men når vi samtidig hører at statsrådene bruker halve dagen på å høre og snakke med media-rådgivere, da besitter de enten ikke fagkunnskap for den jobben de er satt til, eller så er de mer opptatt av å fremheve seg selv, og/eller å desinformere enn å gjøre den jobben de er betalt for, nemlig å være til landets beste. Samtidig har de delegert utredninger til byråkratiet, som igjen bruker private advokatfirma til å utføre sitt utredningsarbeid. Da kan vi spørre hvor kompetansen ligger, annet enn i tale- og skuespillerkunst."
 
Så spol frem til idag, snart 2023 og 10 år senere, og det er neppe blitt bedre, med de fleste «tillitsvalgte», et hån mot folket fremdeles. Det har vi fått demonstrert til gangs av den nåværende regjeringen, samt at sjefen selv, Jonas Gahr Støre, virker svak og handlingslammet. Det er vanskelig å skylde på mannskapet sitt når det er utpekt av ham selv.. Og for å snakke litt mer om uærlige folk, det synes å gjelde svært mange «pendlere» på Stortinget.. Sågar dets først utnevnte president.. Utpekt som «en av partiets ærligste», det ifølge Jonas selv, og hun måtte trekke seg i skam.. At Ap synker som en stein på meningsmålingene, kan knapt bortforklares. 

Jo mer Jonas «ror», jo verre blir det. Ikke rart at Erna Solberg ikke behøver annet enn bare å sitte stille i båten. Dog det kvalifiserer henne på ingen måte, altså det å sitte stille i båten. Tvert imot.. Men den saken vil bli tatt opp i sin fulle bredde i et annet innlegg.
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer