Servilt EU-snikksnakk duger ikke lenger, Jonas Gahr Støre

Av Dan Odfjell. 
AP Photo/Michel Euler. 

Du representerte ikke deg selv, ikke Ap eller regjeringen, du representerte det norske folket da du møtte toppene i EU for reforhandling mht Acer-sviket, og de resulterende og skyhøye strømprisene. Et uforståelig, utillatelig folke-svik som det nå må ryddes opp i. Du og Erna Solberg har sammen slik stått bak nok en utflagging av norsk suverenitet til det udemokratiske arrogante monsteret i Brussels, som gradvis spiser oss opp, gir du EU lille fingeren tar de hele armen, demonstrert med Brexit. Det ser vi og det må stoppes. EU er ikke bare udemokratisk, det er grådig og «snikksnakk» er derfor totalt nytteløst. Duger du?

Løsningen er enkel, hardt må settes mot hardt, vi må levere straks-notis om reforhandling av hele EØS avtalen slik at tiden begynner å løpe til fordel for oss. Dersom du ikke umiddelbart og åpent demonstrerer et fedrelands «handlekraft» kan ingen love deg annet enn massevis av bråk. Industri-Norge kan heller ikke leve med å bli fratatt det viktigste komparative fordelen vi har i konkurranse ikke bare med EU, men hele verden. Dette står om arbeidsplasser og mer, ja om vår overlevelse som en selvstendig nasjon. 

Vi bebor et langt nordlig land, til nord for polar-sirkelen, og med Europas lengste kystlinje samt spredt bosetting med billig strøm-avhengighet i en grad til stor forskjell fra mesteparten av Europa. At Erna Solberg i sin stahet (?) ikke ville lytte på råd fra sine smarte overbetalte rådgivere, som statsminister - eller lytte til deg, i såkalt opposisjon? - må dere gjerne krangle om i all offentlighet. Men uansett skyld mht galskapen så er kravet om tilbakeført vannkraft kontroll og billig strøm absolutt. Vi folket bryr oss ikke om regjeringskrise eller hva som skal til, vi forlanger nå alt annet enn snikksnakk, dette er alvor.

Jeg er ikke annet enn en talsmann for folket, men tror du ikke det da foreslår jeg en straks gallup undersøkelse med det enkle spørsmålet, ja eller nei til norsk råderett over vannkraft, og med prising av strømmen basert som tidligere på selvkost. Folket eier strømmen, men betaler for vedlikeholdet. Dette er vårt arvesølv som du og Erna ikke kan tukle med, da må folket statuere er eksempel på hvem som ikke er våre herskere, men våre tjenere.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer