Sett fart på galskapen, Jonas, Norge ødelegges altfor sakte

Av Dan Odfjell. 
Foto: Gorm Kallestad / NTB. 

Det var document.no og overskriften 6/12/22 «Havvind-forslag på høring: Store områder skal lyses ut» med et stort bilde av olje- og industriministeren Terje Aasland som presenterer rammevilkårene.. Men lett tildekket innrømmet han at staten må bruke våre skatte- og sparepenger til å subsidiere galskapen.. Og helt uten å presentere en konsekvensanalyse av prosjektet. Den tar de vel først når problemene viser seg, og da er det for sent som med månelandingsprosjektet på Mongstad. Slik er det i bakvendtlandet Norge som skal redde EU selv om Norge ødelegges, en kjent melodi skrevet av Erna Solberg og Jonas Gahr Støre i fellesskap, som har fratatt folket den billige strømmen, i solidaritet med fremmede heller enn med oss det norske folket. Under sperregrensen må alle slike politiske partier, dette er verre enn galskap, det er bent ut svik og bedrag.
 
Hvorfor slikt hastverk Jonas? Gjelder det bare om å holde ballen i laget på egen banehalvdel? Personlig tror jeg forklaringen ligger i at du med rette føler deg presset og må skape oppmerksomhet om noe annet og stort. Så hvorfor ikke et havvind-prosjekt, for folk vil ikke ha vindmøller skjemmende i naturen på land. Og hav har vi jo nok å ta av, bare ikke tett på kysten for der er det også skjemmende. Men folket kan jo protestere jo mer de bare vil, for jeg er statsminister, og jeg bestemmer, synes jeg å høre.. Bare at det gjør du ikke, dette er ikke helt et totalitært land blitt ennå, selv om vi er på god vei. Joe Biden lanserte krig i Ukraina blant annet for å ta vekk ubehagelig oppmerksomhet fra sine kjedelige hjemlige saker. Det er et gammelt triks, og Jonas har vist seg ikke fremmed for triks han heller.
 
Men det går bare ikke å lure folket uten en grundig havvind-konsekvens-gjennomgang, og den må komme og offentliggjøres nå, ikke i etterkant. Det er ikke nok å ha en plan.. Om ikke Jonas liker det fordi det tar luften vekk under vingene hans, og kanskje for tidlig ødelegger bløffene hans, så vil folket ikke belastes med nye politisk pregede prosjekter uten visshet om reell rentabilitet og forsvarlighet. I dag leste jeg Hans Rustad som spurte retorisk om hvor kommer all elendigheten fra i Norge. Og jeg vet svaret, definitivt ikke fra folket. Det siste året har Ap hatt nær ene ansvar. Spørsmålet må bli, hva vil Ap utover å ha makt? Det er det vanskelig å få øye på. Det vi ser er nemlig passivitet, liten løsningsevne, ja fomlende, at EU må bestemme.. Og at Ap også vil oss underordnet et tydelig imperialistisk USA styrt av et korrupt Biden-regime.
 
Det skyldes på Ukraina og hva som helst beleilig som kan brukes. Vi støtter Nato fordi Jens Stoltenberg er generalsekretær, ikke min påstand; selv om Nato er blitt en nikkedukke for USA, som har villet krigen i Ukraina med sanksjoner som ødelegger et allerede svakt EU. Dersom det også viser seg at USA har stått bak sabotasjen av gassledningene under Østersjøen, en EU-direkte, uvennlig handling, for å si det mildt, tror jeg USA har skutt seg selv i foten. Det kan bety slutten på Atlanterhav-alliansen hvilket kan få dramatiske konsekvenser. I det lyset synes vår anti-russiske oppførsel med våpenleveranser til Ukraina ikke bare uheldig, men direkte farlig. UD oppfører seg som et naivt ekkokammer for USA. Diplomati? Nei, det departementet  driver kun med ideologi.
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer