Sp flørtet med velgerne. En flørt er en flørt. Avslaget ble brutalt..

Av Dan Odfjell. 
Foto: Terje Pedersen / NTB. 

Og Trygve Slagsvold Vedum (SP) tar ansvar ved å bli sittende, like hovmodig som Jens Stoltenberg var det mht manglende ABB-beredskap etc. For slik oppfører dagens folke-uvennlige politikere seg, de er blitt STORE, så selvsikre at de tør strunte i folket, og tillate seg å lyve både på innpust og utpust, ja, samt det arrogant å oppføre seg som de reneste og suverene herskere. Ikke lenger som folkets representanter; det er bare noe de later som. De svarer til EU og andre viktigere enn oss, det norske folket. Og det som medlemmer av Europa-bevegelsen, dvs døden i gryten for et selvstendig suverent og godt Norge. 
 
Hans Rustad omtalte 21/12/22 på document.no dette med overskriften: "Sp-Topp: Sp må ut av regjering hvis ikke strømkrisen løses". Debattfeltet som fulgte, påpekte at det er distriktene som får smellen av dårlige bestemmelser som taes sentralt i Oslo, og at Distrikts-Norge må be seg utmeldt Oslo-gryten med alt det som der klumper seg sammen. Mannen i feltet som tok kaken var Gunnar Modell, slik: «Det som foregår i norsk politikk tåler ikke dagens lys. WEF og NEW WORLD ORDER sørger for at 30-åra snart er tilbake. Når folk står i kø ved matutdelingsboder, i verdens rikeste land, da bør folk skjønne at mannskapet i regjeringen bør sparkes ut. Dette er en villet politikk fra Brussels side. Folket har fått nok, og strikken brister snart». Sitat slutt.
 
Men den neste i debattfeltet, Taival Koski, var ikke dårligere: «Politikerne må forvandle seg til skamløse nasjonalister når det gjelder norsk elektrisk kraft. Staten må ta full kontroll på produksjon og infrastruktur og nøytralisere «markedskreftene». Strøm til norske adresser skal ha fast pris 30-40 øre hvorav 10 øre settes i fond for vedlikehold eller andre relaterte oppgaver. Kun overskudds-kraft skal det kunne handles med. Den krafta kan blåruss og «markedsaktørene» selge til utlandet, manipulere, spekulere, svindle og bedra oss med. Men det norske samfunnet skal først ha alt det behøver».
 
Ja, klar tale, og jeg er hjertens enig. Vi skal ikke lide i takt med et skakkjørt EU som har stelt seg arrogant håpløst mht til energi og strøm, ved å stenge ned atomkraftverk og annet før gassledningene under Østersjøen var under operasjon etc. Det overmodige Tyskland, som i realiteten kontrollerer EU som sitt nye lebensraum, forsøker å inkludere Norge som bastet og bundet og nekter å rette opp en grusom urettferdighet, som Erna Solberg med Jonas Gahr Støre på lag sto for. Men vi er ikke og vil ikke være leilendinger og husmenn under fremmede som får lillefingeren og tar hele armen, minst. Vi er ikke engang fullt EU-medlem, men må sitte på gangen. Men om enn regjeringen synes handlingslammet og bundet, gjelder det ikke folket, vi vil ha EØS oppsagt og/eller straks-notis om reforhandling. Før nyttår, tiden må begynne å løpe til vår fordel.
 
Om Erna og Jonas får egg i fjeset og taper prestisje overfor de arrogante EU-folka, som beviselig senest har vist seg korrupte, så tåler vi folket utmerket godt at overmodige politikere jekkes litt ned, det er deres problem, et egenskapt problem, ikke vår skyld; jeg vil si tvert imot. Norge er et antatt fritt og selvstendig land, iallfall ifølge Grunnloven, og den skal gjelde overordnet EU, det må det også ordnes opp i, eller et totalt brudd. Vi er ikke forsvarsløse og har alt å vinne i denne strømkrisen. Om politikerne vil legge seg selv eller oss på rygg for EU er det totalt uakseptabelt, da tar folket makten tilbake på den ene eller den andre måten, det er folke demokratiets spille-regel som Erna og Jonas synes helt å ha glemt, utilgivelig det.
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer