Til Jonas Gahr Støre (Ap) med flere

Av Dan Odfjell. 

Hvordan kan dere fortsette med å støtte EU? Er det fordi det er stedet for en masse korrupte sosialister - noe som nylig kom for dagen etter Qatar-skandalen om massekorrupsjon - med en sådan, sågar visepresident i Europaparlamentet fengslet nå fratatt stillingen sin. Andre sosialistiske medlemmer av parlamentet har trukket seg, og det ser nå ut som om korrupsjonsetterforskningen utvides. Er EU-institusjonen et «moralsk lik og tett på politisk død» spurte presidenten for den ungarske nasjonalforsamlingen, Lasclo Koever.
 
Dette fremkom fra Arnt Jensvoll på document.no 20/12/22 under overskriften «Korrupsjons-skandalen: Ungarn «peker nese» til et moralsk og bankerott EU», det med rette, fordi det nettopp har vært EU-sosialister som tidligere har hevdet Ungarn korrupt, som sin begrunnelse for å kunne holde tilbake EU-milliard-oppgjør med Ungarn. Men typisk er det jo at sosialister hevder at andre er korrupte etc presis for ting de selv står for, med umoral i høysetet. At Ungarns president, den konservative Viktor Orban, kanskje litt morer seg, er sannsynlig.
 
Men «Anna» var den første ut på kommentarfeltet og sa det kort og godt slik: «Ungarn er snart eneste land i Europa som har et snev av konservatisme og nasjonalfølelse for sitt land og folk. Dette er verdier som resten av Europa, og Norge i særdeleshet, forkaster og kaller høyre ekstreme holdninger, noe jeg og mange med meg benekter»! Men den neste personen ut i feltet sa det enda kortere og annerledes beskrivende slik: «Jeg har noen ungarere som naboer. De ler av Norge og Europa forøvrig. Kaller det hele et galehus, et sirkus».
 
Dette får holde for denne saken, bortsett fra at EU-korrupsjon er u-unngåelig, det følger av manglende demokrati, en overnasjonalisering av politikken og en hærskare av godt betalte Brussel-lobbyister; nær like galt som Washington..
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer