Nå skjønner vi hvorfor Paulus sa: Kvinner skal tie

Fra Breitbart. Tipset av Kirkehøyden. 
Foto: THOMAS SAMSON/AFP via Getty Images. 

Den franske regjeringen ønsket en modernistisk redesign av Notre-Dame, ifølge sin tidligere kulturminister. Macrons kone foreslo å sette opp et nytt spir utformet som erigert penis omgitt av gullkuler i bånn.

Roselyne Bachelot-Narquin, som fungerte som kulturminister under statsminister Jean Castex og i forlengelsen av president Emmanuel Macron fra 2020 til 2022, hevder i sin selvbiografi at regjeringen ønsket å komme med en slags modernistisk uttalelse i gjenoppbyggingen av brannen. -skadet 800 år gammel katedral, melder The Times  .

"Da jeg kom tilbake til departementet, var kontoret i en tilstand av stress: Élysée-palasset drømte om en "arkitektonisk gest" og anklaget meg for å bare gjøre hva jeg vil," skrev hun, med henvisning til den franske presidentens tjenestemann. bolig.

Bachelot, som ser ut til å ha insistert på en så trofast rekonstruksjon av den katolske katedralen som mulig, sa at hun "ikke angret på denne ulydigheten" etter at Brigitte Macron, den franske presidentens kontroversielle kone, viste henne et foreslått design "toppet med en slags oppreist fallus med basen omgitt av gullkuler» på et møte.

Da mye av det globale arkitekturetablissementet aktivt var fiendtlig mot å bygge i tradisjonelle stiler, fordømte dette som "pastisj" og insisterte på at alle nye bygninger må fremstå som "moderne", var det en samlet innsats for å prøve å fremføre modernistisk estetikk på Notre-Dame som restaurering av det skadede ytre og ødelagte spiret ble diskutert i kjølvannet av brannen i 2019.

Arkitekter foreslo å ødelegge katedralen med slike funksjoner som et glasstak, et stålspir eller til og med en minaret - en hyllest til muslimske algeriere i landet - i kjølvannet av brannen.

Den angivelig konservative avisen Telegraph i Storbritannia publiserte en artikkel som sa "det ville være en parodi å gjenoppbygge en hardt skadet Notre Dame som en faksimile av originalen" i stedet for å forfølge "dristig og kompromissløs modernitet", mens en Harvard-professor i Amerika gikk så langt som å si ødeleggelsen av en kristen bygning "så overbelastet med mening ... føles som en frigjøringshandling ".

Den franske regjeringen oppmuntret til å begynne med slike fantasier, og Macrons statsminister sa at de ville «stille spørsmålet om vi til og med skulle gjenskape spiret slik det ble unnfanget [eller] som ofte er tilfellet i utviklingen av arv, vi burde gi Notre- Dame with a new spire» - men offentlig press og muligens intern lobbyvirksomhet fra Bachelot gjorde at de til slutt forpliktet seg til en trofast restaurering av katedralens eksteriør.

Bygningens interiør er kanskje ikke trygt, men med lekke planer for en woke forestilling av katedralen i Disneyland-stil som legger vekt på mangfold og klimaendringer som forårsaker kontrovers mot slutten av 2021.

Kommentarer