Ånden gjør levende!

Av Einar Kristoffersen. 

For Guds ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd. Hebr 4:12

Hans ord er ånd og er liv (Joh 6:63b), og er altså virksomt der det kommer til.

Det er ingen ringere enn Herren selv som har talt, og Ånden er den som gir det den nødvendige kraft til å bryte igjennom menneskers forsvarsverk. Til å «rive ned tankebygninger og enhver høyde som reiser seg mot kunnskapen om Gud, og til å ta enhver tanke til fange under lydigheten mot Kristus.» (2 Kor 10:5).

Kjære venn, det er ikke du som skal gjøre det! La nå det finne feste hos deg. Det er ikke du som skal gi det kraft, det er ikke du som skal tenke ut kløktige, treffende og overbevisende ting å si. Det er ikke du som ved radikale og rammende uttalelser skal sette mennesker på plass. - Å nei, det er Guds Ånd som skal gjøre dette!

Du derimot skal finne hvile i, at det er Ånden som gjør levende, og at kjødet ikke gagner noe. (Joh 6:63a). Du skal bare få være den som bringer Ordet!

Det er bare ett vis et menneske kan bli frelst på og komme til sannhets erkjennelse, og det er ved Åndens vitnesbyrd i det indre. - Ikke ved menneskelig overtalelse!

Og hvordan skjer så dette indre verk? Hva er Åndens verktøy? Det åpenbares hos apostelen Jakob idet han vitner: «Etter sin vilje har Han født oss ved sannhets ord.» (Jak 1:18).

Da er det dette levende, og derfor også virksomme Ord, som ved sin skarphet har trengt igjennom!

Hans ord er på den ene side «lik en hammer som knuser berg (loven)!» (Jer 23:29), og på den annen side «en Guds kraft til frelse - altså en legende kraft (evangeliet)!» (Rom 1:16).

Still deg inn under dette ords påvirkning og du skal få erfare hvor trofast Gud er! - Han står bak sitt Ord, og Han virker ved sitt Ord, akkurat som Han også har lovt deg det, og du skal se Hans frelse og glede deg i en glede som denne verden rett og slett ikke kan gi, og finne ro i en fred som ikke er av denne verden.

Hør! - I dag.

Kommentarer