Bare èn!

Av Einar Kristoffersen. 

Du alene er Gud. Sal 86:10

   Så er det altså bare én Gud! - Alle andre er avguder, oppfunnet av mennesker eller forførende ånder. Jesus selv kaller Ham «den eneste sanne Gud!» - Og at det evige liv har sin grunn i kjennskapet til Ham, ved Jesus Kristus, den Han utsendte. (Joh 17:3).

   Hvem er så denne ene Gud? - Åpenbarer Skriften det? Ja, takk og lov, den gjør det! Når profeten Jesaja spår om Jesu komme til jord, så heter det intet mindre enn: «For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herredømmet er på Hans skulder, og Hans navn skal kalles Under, Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrste.» (Jes 9:6).

   Merk deg det mot alle som vil redusere Jesu person; ikke noe menneske alene, kan kalles dette! - Og ikke noe menneske alene har rett til å gjøre krav på den samme tilbedelse som Gud selv. - Noe Jesus gjør, idet Han sier: «- alle skal ære Sønnen slik som de ærer Faderen.» (Joh 5:23).

   Så åpenbarer Jesus noe forunderlig om denne ene Gud, i sin avskjedstale til disiplene: «Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn!» (Matt 28:19).

   Å forstå Gud ligger for høyt for oss, vi må bare tro Jesu ord her.

   Altså, der hvor du har med den ene person i guddommen å gjøre, der har du også med alle tre å gjøre! Gud kan ikke deles - som noen lærer - slik at du kan ha tatt imot Jesus, men ennå mangle Ånden for eksempel.

   Stans opp for det i dag, du som har tatt din tilflukt til Jesus, og henvender deg til Ham - har det begynt å gå opp for deg, hvem du har med å gjøre?

Kommentarer