Delegaten Jonas Gahr Støre; en norsk tragedie?

Av Dan Odfjell. 
Foto: Terje Pedersen / NTB. 

For han representerer EU og andre globalist-delegasjoner slike som WEF og FN. Og se, gladelig tok han over som statsminister etter den tidligere globalistiske «delegaten» Erna Solberg. Også hun representerte fremmede og unasjonale krefter som i flere sammenhenger klart motarbeider Norge som en fri og selvstendig nasjon. Norge synes dessuten også en USA nikkedukke blitt, senest uklokt opp mot vår store nabo Russland. Etter alle solemerker var Norge deltager i terrorist-aksjonen som planlagt av USA mot gassledningene i Østersjøen; utenfor Bornholm den 26/9/22. I følge den kjente Pulitzer prisvinnende NYT journalisten, Seymour Hersh, droppet det norske rekognoseringsflyet P8 den sonariske bøyen som ble brukt til å kunne detonere de der tidligere av USA utlagte spreng ladingene, en dramatisk krigs handling som historisk kommer til å sette merker etter seg.

Terroristhandlingen var rettet mot det allierte Nato-landet Tyskland og dets nærliggende EU og andre land som slik ble satt alvorlig tilbake - bortsatt da fra Norge - og det like i forkant av vinteren med stor energi knapphet allerede truende. Men sprengningen hadde samtidig mest brodd mot Russland selvsagt, og tjente både militære og andre USA-imperialistiske og økonomiske interesser. Kombinasjonen «nære tyske og russiske handels interesser» truet nemlig USA’s nakketak på hele Europa gjennom NATO; det truet et USA-hegemoni som opprettholdt helt siden den andre verdenskrigens tid. Terroristhandlingen går altså ut over et allerede svakt EU som dirigert fra USA og det med allslags sanksjoner mot Russland, samt en helt øredøvende ensidig krigs propaganda. Men se, de fleste kommersielle sanksjonene synes knapt å bite på Russland - bittert, de senker Europa selv.

Jeg er redd USA har skutt seg selv i foten på flere måter. Allerede fra før av har USA, under det korrupte Biden-regimet, mistet mange venner i verden. Og de europeere som nå økonomisk lider vil neppe lett tilgi USA denne terroristhandlingen - samt en Ukraina krig som synes både villet og planlagt siden 2014 - og Minsk-avtalen - og kanskje før dens tid. Jeg er ikke alene om å mene Vesten uklok ved stadig og gjennom Nato å presse seg østover mot et tydelig advarende Russland. Som har akkurat like mye rett til beskyttelse mht missiler rettet mot seg som USA gjennom John F Kennedy demonstrerte i 1962 ved å true med atomkrig mht russiske missiler utplassert på Kuba. Ukraina er meget korrupt og har selv hisset russerne på seg, godt hjulpet og oppmuntret av amerikanere-der-lenge-på-bakken - ved ikke å respektere Minsk-avtalen som inneholdt beskyttelse av og delvis selvstyre for den russisktalende østlige delen av Ukraina.

Denne krigen kan ikke oppmuntres med vestlige penger, tanks og fly lenger. Var det 75 milliarder bare  fra Norge samt angrepsvåpen, Støre? Den må avsluttes før den kan bli til en 3dje verdenskrig - og det med atom våpen på begge sider.. Jeg tillegger galskapen mest tilhørende USA, men vet godt at den gigantiske propagandaen har gjort at folk flest i Vesten ikke lenger ser skogen for bare trær. Da bør de huske på at det første som tapes i krig alltid er sannheten.. Økende mange nasjoner tar nå avstand til et dominerende brautende USA med sin seddelpresse i full galopp noe som skaper inflasjon og elendighet også andre steder enn bare i USA. Kineserne som har sin store utenlands formue i dollars ser sitt tilgodehavende forringet, og kan kaste seg inn i en verdenskrig på Russlands side. Store nasjoner som India og Brasil og flere til tar nå og med meget god grunn avstand til USA. Det burde også Norge pragmatisk gjøre, Støre.

Verden trenger ikke en global krig for bevise hvem som har mest rett, ikke i Ukraina ei heller noe annet sted. Stopp straks denne krigens blodige og forferdelige konsekvenser. Jeg har lest hele Seymour Hersh kronikken nevnt innledningsvis og finner den dessverre troverdig. Er den sann i det vesentligste synes saken svært uheldig for et norsk internasjonalt omdømme, siden den nå sirkuleres verden rundt (bortsett da fra i norske riksmedier..). Dette synes samtidig som toppen av norsk uansvarlighet fra Støre-regjeringens side, på lag med Nato og opportunisten Jens Stoltenberg heller enn med det trauste norske folkets interesser. Hele saken ble diskutert i stor detalj i kommentarfeltet på document etter innlegget der 8/2/23 under overskriften «USA sprengte Nord Stream 1 og 2 med norsk hjelp». 

Dette kan helt unødig komme til å koste Norge meget dyrt og det på flere måter, en spurv i overmodig tranedans? Og sammen med USA blir neppe Norge spesielt populær i EU begge som krigs profitører, dvs som gass produsenter. Bare, at dette ikke må stå i veien for EØS/EU og norsk reforhandling av Acer-avtalen. Den må vekk, i tillegg til at den ulykkelig  av-industrialiserer Norge.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer