Donald Trumps koblinger til George Soros

Av P54.

Den tidligere presidenten mottok en gang millioner av dollar fra milliardæren for et eiendomsprosjekt og ga ledende stillinger i sitt hvite hus til folk veiledet av og knyttet til Soros.

Da han talte på sikkerhetskonferansen i München, leverte George Soros, denne milliardæren bête noire fra høyresiden, vidtrekkende kommentarer om verdensanliggender slik han ser dem. Han stemplet tidligere president Donald Trump som «en ynkelig skikkelse som stadig beklager tapet hans i 2020. . . hvis narsissisme har blitt til en sykdom." Om Floridas guvernør Ron DeSantis, den antatte primære utfordreren til Trump for presidentvalget i 2024, advarte Soros om at han er «klok, hensynsløs og ambisiøs».

Soros håper de to «vil sloss for den republikanske nominasjonen» fordi, han tror, ​​Trump ville tape for DeSantis og deretter stille som en tredjepartskandidat, og dermed splitte den republikanske avstemningen og effektivt garantere «et demokratisk jordskred». Soros forventer at dette scenariet vil "tvinge det republikanske partiet til å reformere seg selv" og er, veldig tydelig, mot både Trump og DeSantis - han tror bare DeSantis er den farligste av de to på dette tidspunktet, basert på sistnevntes evne til effektivt å bruke makt. Soros er mange ting: korrupt, megalomanisk, til og med ond. Han er imidlertid ikke dum, og vurderingen hans er bekymringsfull og klok.

Dessverre prøvde noen mennesker å gjøre disse kritiske kommentarene om begge menn spesifikt og GOP generelt til en godkjenning av DeSantis. Noen delte til og med ut et dårlig photoshoppet bilde av Christina Pushaw, en medhjelper til DeSantis, som så ut til å vise henne med Soros. Ingen fornuftig person ville falle for dette spinnet, selvfølgelig, men det minnet meg om de virkelige sosiale, økonomiske og politiske forbindelsene mellom Soros og Trump. Ikke bare har Trump tidligere tatt imot millioner fra milliardæren for et eiendomsprosjekt, men han bemannet også administrasjonen sin med personer som er nært knyttet til Soros.


Roger Stone slettet deretter tweeten ovenfor.


Start med Jared Kushner, Trumps svigersønn og tidligere seniorrådgiver som var den virtuelle statsministeren i Det hvite hus. Mens Trump tvitret, var det ofte Kushner som ledet politikken. Trump bygde ikke muren, men Kushner implementerte ideer hentet fra Soros' initiativer med små vanskeligheter – ideer Trump stolt fremhevet.

Det er faktisk merkelig hvordan Kushners bånd til Soros gikk stort sett ubemerket hen, med tanke på deres synlighet. Vel etter at Trump tiltrådte, ble Kushner og Ivanka Trump sett sammen med Soros på en fest i Southampton-hjemmet til Lally Weymouth, hvis bror er den tidligere utgiveren av The Washington Post. Men det var røde flagg før det.

I mai 2017 rapporterte Wall Street Journal at som daværende seniorrådgiver for presidenten så hadde Kushner ikke oppgitt forretningsbånd med Soros gjennom Cadre, en eiendomsoppstart som ble grunnlagt av Kushner i 2014 sammen med sin bror, Joshua Kushner, og Ryan Williams, en venn og tidligere ansatt i Kushner Companies, den familiekontrollerte virksomheten. I følge Journal sikret Cadre seg en kredittlinje på 250 millioner dollar fra familiekontoret til Soros. De på høyresiden som fulgte med var rasende over avsløringen.

"Dette er et selskap som ikke bare Jared Kushner er en investor i, han var med å grunnlegge i 2014," sa Breitbart News seniorbidragsyter Peter Schweizer på en podcast i mai 2017 . "Så dette er ikke en passiv investering som en av rådgiverne hans ba ham sette penger inn i, og som ble glemt. Han var med å grunnlegge det. Det er oppstarten av et eiendomsselskap. De har åpenbart mange ambisjoner. Han har mye penger i det, og han feilet i å oppgi det på sine finanspapirer.»

"Det er et massivt, massivt problem," la Schweizer til. «Hele hensikten med avsløringen – enten du ber Clintons om å gjøre det, Barack Obama om å gjøre det, Jared Kushner om å gjøre det, eller Mitch McConnell om å gjøre det – er slik at det amerikanske folket kan vite: hvem er de økonomisk avhengige av. , hvem har de bånd til, hvem kan ha innflytelse over dem?»

Hvorfor Kushner ville unngå å avsløre sin tilknytning til Soros burde være åpenbart. Som Inverse sa det :


Kushner er kanskje litt selvbevisst om denne Soros-foreningen siden han har blitt noe av en liberal boogeyman for de på høyresiden. Noen av Trumps harde støttespillere vil sannsynligvis ikke være glade for denne avsløringen, spesielt når presidenten solgte seg selv og familien delvis på grunn av deres uavhengighet fra slike (antatte) lyssky assosiasjoner. Og det er ikke en løs forbindelse heller. En investering på 250 millioner dollar er langt fra småtterier


Kushner begynte først å selge sin eierandel i Cadre tidlig i 2020 etter at den ble undersøkt for å ha kjøpt eiendommer som kunne dra nytte av Opportunity Zones-programmet som han hjalp til med å lage . Formelt sett oppmuntrer programmet til utvikling i lavinntektsområder, men det er faktisk et tilskudd til de velstående som gjør dem i stand til å bygge luksuriøse utbygginger. Hadde Kushner solgt seg fra Cadre, ville han sannsynligvis ha vært i stand til å utsette å betale inntektsskatt på enhver gevinst på investeringen hans i firmaet .

Men innen august 2020 bestemte Kushner seg for å holde på sin eierandel i den Soros-støttede oppstarten mens han tjente som seniorrådgiver i Det hvite hus. Det var også rundt denne tiden, i kjølvannet av George Floyd-opptøyene, at Kushner hentet en ting eller to fra Open Society Foundations, tilskuddsnettverket grunnlagt og ledet av Soros.

I juli 2020 avduket Open Society Foundations planen sin om å investere "220 millioner dollar i fremvoksende organisasjoner og ledere som bygger makt i svarte samfunn over hele landet" for å "fremme raserettferdighet." I en uttalelse ga Alex Soros, milliardærens sønn og nestleder i stiftelsen hans, en kortfattet oppsummering av planens mål.

"Dette er tiden for presserende og modige handlinger for å ta tak i rasemessig urettferdighet i Amerika," sa han. "Disse investeringene vil gi velprøvde ledere i det svarte samfunnet mulighet til å tenke nytt om politikken, avslutte massefengsling og eliminere barrierene for muligheter som har vært kilden til ulikhet for lenge."

Så, "mulighet" gjennom rasebaserte initiativer, strafferettsreform og en kontantinfusjon for det svarte samfunnet. Hvis det høres kjent ut, er det fordi Platinum-planen ideen til Kushner – avduket av Trump White House i september 2020, bare to måneder etter at Soros «Building Power in Black Communities» -program ble lansert, tilbød nøyaktig det samme.

Likhetene mellom disse to initiativene kan ikke ha vært en tilfeldighet. Kushner var også de facto kampanjeleder for Trumps gjenvalgsbud, og platinaplanen ble et midtpunkt i denne innsatsen. Det var på noen måter enda mer sjenerøst enn det Soros hadde foreslått: Mens Open Societies Foundation annonserte investeringer for det svarte samfunnet på til sammen 220 millioner dollar, tilbød Platinum-planen 500 milliarder dollar.

Kushner var ikke det eneste høytstående medlem av Trump-administrasjonen med forbindelser til den skumle milliardæren.

Steven Mnuchin, Trumps finansminister, ble veiledet av Soros . The Times of Israel bemerket at etter at han forlot Goldman Sachs i 2002 , "tilbrakte Mnuchin en kort periode for Soros, som deretter hjalp ham med å sette opp Duke Capital Management." Ifølge Bloomberg jobbet Mnuchin i Soros Fund Management og SFM Capital Management, som angivelig støttes av Soros . En analyse av Center for Public Integrity fant også at «mer enn halvparten av Mnuchins politiske bidrag på føderalt nivå har kommet demokratene til gode», inkludert Barack Obama og Hillary Clinton.

Trump selv tok gjerne 160 millioner dollar fra Soros i 2004 for byggingen av Trump International Hotel & Tower i Chicago. De to har hatt et interessant forhold gjennom årene , og det kan være grunnen til at Trump inntil nylig har vært relativt stum på å henvende seg direkte til Soros sammenlignet med sine støttespillere. Han nektet til og med å kritisere ham tidligere. På et Tea Party-rally i 2011, da en deltaker ropte Soros navn til ham, svarte Trump: " Å, glem Soros, la ham være i fred, han har nok problemer ."

«Han sier: «Hva med Soros!»» la Trump til. "La oss snakke om noen andre."

I motsetning til alt det ovennevnte, suspenderte DeSantis en Soros-støttet aktor for å ha nektet å håndheve flere statlige lover. "Vi suspenderer Soros-støttet 13. krets statsadvokat Andrew Warren for å ha forsømt sine plikter da han lover ikke å opprettholde statens lover," sa DeSantis på en pressekonferanse . "Floridas grunnlov har gitt vetoretten til guvernøren, ikke til statsadvokater."

DeSantis holdt ikke tilbake ordene om Soros og hans innsats. "Vi kommer ikke til å la dette patogenet som ignorerer loven få fotfeste i delstaten Florida," sa han.

Guvernøren brukte også talerstolen sin til å bekjempe Soros' innflytelsesoperasjoner i forkant av mellomvalget i 2022 , og advarte Floridians mot propagandaen hans . Han har eksplisitt og gjentatte ganger kalt Soros som en fiende av folket, inkludert på Tucker Carlson Tonight, for millioner av amerikanere å se og høre . Men DeSantis har ikke bare kjeftet om Soros – han brukte makten til kontoret sitt til å straffe sine undersåtter. Det er derfor Alex Soros forakter DeSantis .

Det er også grunnen til at George Soros anser DeSantis som «hensynsløs», i motsetning til Trump, som tok penger fra Soros, fylte administrasjonen sin med folk knyttet til Soros, foreslo politikk utledet fra Soros egne initiativer gjennom dem, betrodde kampanjen til dem og så lurte på hvorfor det hele falt fra hverandre til slutt. Det er faktisk synd.

https://contra.substack.com/p/donald-trumps-links-to-george-soros


Kommentarer