Er det håp for menneskeheten?

Av Amund Garfors. 

På kveldens Dagsrevy hos NRK fikk se en skremmende og alvorlig video fra Ukraina. Der den dyktige artisten Emma Steinbakken sang den vakre sangen "Brothers in arms" av Mark Knopfler. Og hvor vi kunne se den ufattelig brutaliteten og ødeleggelsen som for tiden foregår i det landet. For noen dager siden fikk vi også se en enorm og skremmende kirkegård, hvor tusenvis av ukrainske soldater var begravd. Med den lange rekka av ukrainsk flagg så langt øye kunne se  Det minte meg mye om de enorme kirkegårdene jeg har besøkt i Normandie, der hundretusenvis av allierte og tyske soldater ligger begravd.

Og med dette tragiske bakteppet i minne, så kan jeg ikke fri meg fra det jeg har sett og hørt med egne øyner og ører, og der jeg finner det ustyrtelig trist og tragisk og kanskje litt komisk, at en gjennomkorrupt tidligere komiker, denne lille khazaren, Vlodymyr Zelensky, som egentlig har russisk som sitt morsmål, men knoter på ukrainsk, og er kjøpt og betalt av USA, for å drive en proxykrig for Biden & Co. Ja der hele Vestens politikere samles i møter og vedtar alle mulige slags resolusjoner, våpenforsendelser til mange titalls milliarder, sender av gårde enorme pengesummer og slipper til denne fyren i alle nasjonaforsamlinger, i EU-parlamentet og i den amerikanske kongressen. Der han får stående applaus som ingen ende tar. Og det mens innbyggerne i de respektive land får hardere og hardere levekår og blir robbet til skinnet. Har det klikket fullstendig i disse vanvittige tider?

Ja det verste av alt; vi vanlige dødelige, vi godtar at NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg,  sier at for å spare liv, så må vi sende mest mulig våpen og ammunisjon og penger til dette mest korrupte landet i Europa. Og helst så   mye våpen som våpensmiene klarer å produsere. Ja vitterlige  store hauger med våpen som kan drepe mennesker på svært lang avstand. Ja tenk det, dette kommer fra en mann som tidligere var såkalt pasifist og NATO-motstander... Skal vi le eller gråte?

Svaret på mitt spørsmål i innledningen er nok dessverre nei. Og opp i det hele, så har jeg og mitt alter ego, en viss forståelse for at Russland ikke ønsker vestlig "kultur" med dekadense og et land som går mot stupet, slik de vestlige land nå gjør. Før eller siden går de fleste kulturer til grunne, og mye tyder på at nå er det den vestlige kultur sin tur til å bli utslettet. Men hvor mange er det som egentlig skjønner konsekvensene av vårt enorme hat mot Russland og Putin sin krigføring i Ukraina? Putin er nok tålmodig enn så lenge, men det er bare et tidsspørsmål før han har fått nok. Og særlig etter at de største avisene i verden, for lenge siden har rapportert at Norge var medansvarlig for å få sprengt gassledningene Nord Stream 1 & 2 i Østersjøen, så ligger vi svært dårlig an i Kreml. Mens media her i landet holder kjeft, ikke minst Gahr Støre, som er stille som en østers.

Vestens politikere er dessverre rammet at et hittil ukjent galskapens virus, noe som aldri er observert i historisk nyere tid. Og dette kollektive vanviddet ser man ikke bare utfolde seg i Ukrainakonflikten, men det viser seg på de fleste områder, ikke minst under pandemien og med disse farlige Covid-19-sprøytene som har gjort mange svært sjuke.

Og siden denne galskapen smitter over på store deler av den potensielt tenkende befolkningen også, så er nok den siviliserte og kristne verden snart en saga blott.

Dagens politikere i Vesten har nå sendt oss alle inn i en svært skremmende konflikt. En konflikt som vi ikke har sett siden 2.verdenskrig, og som kan svært lett ende i en ny verdenskrig. Og fordi nesten alle disse land i Vest-Europa, er med på å støtte amerikanerne i dette vanvittige prosjektet, ja t.o.m  sprenger Russlands enormt kostbare gassrørledninger. Og det i en tid der også økonomien er destabilisert i Europa og risikoen for at Europas lokomotiv Tyskland stopper opp, så ser det sannelig nokså svart ut framover. Der jeg også har en liten følelse på at Norge kan være plukket ut som kanskje det landet og det viktigste målet for Putins vrede. Der vi er på hans hatliste som nummer to etter Ukraina...

Vår egen forsvarssjef Eirik Kristoffersen går nå ut og snakker Nato-sjef Jens Stoltenberg midt i mot, og sier det akkurat som det er, at denne krigen kommer ALDRI Ukraina til å vinne! Og der også en rekke hauker både i Washington og Brussel innser at dette livsfarlige engasjementet i Ukraina, ikke går som de hadde forventet. Ja, der også en rekke av disse krigshisserne har fått dårlige nerver og kalde føtter.  Der de er livredde for å bli innhentet av sin egen dårskap, og bli stilt til ansvar for å ha planer om å sette hele Europa i brann. Og ikke minst stimulert til en krig som IKKE kan vinnes, og som har kostet livet til hundretusenvis av soldater og sivile. Der denne krigen og det såkalte "grønne skiftet" har ført til det sammenbruddet vi nå ser komme.

Nei, vi burde aldri ha sendt så mye som en patronhylse til Ukraina. Og dette burde heller ikke disse uansvarlige Eu-landa, bortsett fra Ungarn og Østerrike som har ledere av format. Vi burde heller ha fått igang en våpenhvile og fredsforhandlinger, noe som ville ha ført fram, dersom det tidlig hadde kommet i gang. Sjøl har jeg aldri tidligere sett på Russland som noe trussel mot Norges sikkerhet, og heller ingen andre land i Europa. Men slik det nå ser ut, så er hele Europa på nippet til å drive ut i full krig - ja faktisk så er vi allerede i en indirekte krig med Russland, og der jeg ikke tør nevne hvordan dette vil ende.

Problemet er at jo lenger tiden går og jo mindre de vestlige land har å forhandle om, dess større en sjansen for at Ukraina slutter å eksistere som egen stat. Ukraina er en svært ung stat og har i historien vært delt mellom mange land. Den vestlige delene har tidligere tilhørt Polen og Ungarn, mens den østlige delen har tilhørt Russland. Det kan svært godt skje igjen.

Undertegnede lytter stadig til den amerikansk pensjonerte og klarsynte obersten Douglas MacGregor og etterretningsoffiseren Scott Ritter, begge svært erfarne amerikanske fagmilitære eksperter. Og de som meg, har fra dag en sagt at Ukraina ikke har den minste mulighet til å vinne mot Russland! Selv ikke med vestlig hjelp. Den eneste mulighet er at det nå blir slutt på kamphandlingene og der partene tar til vett og forstand, setter seg ned og får en ende på denne vanvittige krigen!

Ankenes 19/2 2023.

Amund Garfors

Styrmedlem i Norgesdemokratene
Nordland.



Kommentarer