Er du klar for "Brain Transparency" og AI som leser tankene dine?

Av Spikeren. 

WEFs årsmøte i Davos holdt et veldig viktig og spennende seminar som diskuterte «Brain Transparency». Den inneholdt ny, men fungerende teknologi som tillater skanning av den menneskelige hjernen via bærbare enheter (ingen elektroder nødvendig). Slike skanninger lar AI-aktiverte datamaskiner lese og tolke brukerens sinnstilstand ved å umiddelbart forstå registrerte hjernebølger.

Enhetene de diskuterer finnes allerede.

Kunstig intelligens-systemer sammen med slike enheter gir enestående innsikt i den mentale og emosjonelle tilstanden til brukeren.

Bildet over viser en kvinnelig arbeider som har amorøse tanker om en ny mannlig kollega (02:02 i videoen). En bærbar hjerneskannende øretelefon varsler umiddelbart selskapets kontor om slike forbudte ønsker, som kan svekke produktiviteten hennes. Meldingen "INTRA-OFFICE ROMANCES ARE STRICTLY FORBIDDEN" dukker umiddelbart opp på skjermen hennes, og bringer henne tilbake til en produktiv tankegang og minner henne på hvem sjefen er.

WEF-programlederen, Nita A. Farahany, beskriver ikke fremtidens teknologi. Hun forklarer at alle de ovennevnte egenskapene allerede eksisterer og utvikler seg raskt.

Dette er fremtiden som allerede har kommet. Alt i denne videoen er basert på teknologi som allerede er i bruk. Kunstig intelligens har muliggjort fremskritt innen dekoding av hjerneaktivitet som vi aldri før trodde var mulig.

Du har hørt mye om AI de siste årene, men jeg vil snakke om det på en litt annen måte, som er evnen til å dekode hjernebølgeaktivitet. Alt du tenker og føler er bare data. Data, som i store mønstre, kan dekodes ved hjelp av kunstig intelligens.

Tenk på dette: det gjennomsnittlige menneske tenker tusenvis av tanker hver dag. Når en tanke tar form, (en matematisk beregning, du er glad, du er trøtt, du er sulten), skyter nevroner i hjernen din, i bittesmå elektriske utladninger. En spesiell tanke krever hundretusenvis av nevroner som skyter i karakteristiske mønstre som kan dekodes med elektroencefalografi og AI-drevne enheter.
Kommentarer