Høydeballonger kalt topp 'leveringsplattform' for kjernefysisk EMP-angrep

Av P54. 

Høydeballonger, slik som den Kina har svevet over fjellstaters militærbaser denne uken, regnes som en viktig "leveringsplattform" for hemmelige atomangrep på USAs elektriske nett, ifølge etterretningstjenestemenn.

Spionballonger, brukt av Japan til å slippe bomber under andre verdenskrig, er nå langt mer sofistikerte, kan fly på opptil 200 000 fot, unngå å bli oppdaget, og kan bære en liten atombombe som, hvis den eksploderte i atmosfæren, ville stenge ned elnettet og utslette elektronikk i et område som dekker mange stater.

Trusselen om ballongavfyrte elektromagnetiske pulsangrep ble advart om av en kongressens EMP-kommisjon og i militæret for flere år siden.

I en rapport fra 2015 for American Leadership & Policy Foundation skrev Air Force Maj. David Stuckenberg, en av landets ledende EMP-eksperter, mye om trusselen som ballonger som bærer bomber utgjør for nasjonal sikkerhet.

"Å bruke en ballong som en WMD/WME-plattform kan gi motstandere en rekke høyde og nyttelast alternativer for å maksimere offensive effekter mot USA," skrev han i rapporten.

"En stor høydeballong kan designes, lages og skytes opp i løpet av noen måneder. Det er ingenting som hindrer flere hundre kilo våpenmateriale i å bli levert opp i høyden, la han til.

På fredag sa han til Secrets, "Kinas nylige ballongoverflyvning av USA er helt klart en provoserende og aggressiv handling. Det var mest sannsynlig en type tørrtrening ment å sende en strategisk melding til USA. Vi må ikke ta dette for gitt. ."

Nå i privat sektor, pekte Stuckenberg, en nasjonal sikkerhetsekspert og vitenskapsmann som ledet forsvarsdepartementets EMP Task Force og styreleder for American Leadership & Policy Foundation, til Japans «Prosjekt Fugo» fra andre verdenskrig som målrettet USA med ballong bomber som et eksempel på trusselen. «Ikke siden andre verdenskrig har Nord-Amerika stått overfor en trussel av denne art. Prosjekt FuGo i Japan brukte ballonger til å føre bomber på passatvindene over Stillehavet til USA og Canada, sa han til Secrets.

EMP-eksperter har advart om at Kina, Nord-Korea, Russland og Iran har programmer for å treffe det amerikanske nettet med elektromagnetiske pulsvåpen som vil kutte ledningen i et år eller lenger. En kongressrapport har advart om at en så lang blackout kan resultere i millioner av dødsfall.

Stuckenberg siterte forskningen til avdøde Peter Pry, som ledet en kongresskommisjon for EMP og rapporterte om potensialet til et ballongutskytingsangrep.

Han skrev i rapporten, "Peter Pry, en tidligere CIA-analytiker og medlem av kongresskommisjonen for å vurdere trusselen mot USA fra EMP-angrep, uttalte: 'Se for deg konsekvensene av et ballong-EMP-angrep som skader og ødelegger elektroniske systemer med lysets hastighet innenfor et EMP-felt med en radius på hundrevis av kilometer. Eastern Grid genererer 75 % av USAs elektrisitet og støtter mesteparten av befolkningen.» Pry bemerker også, "Nesten en hvilken som helst atombombe som detoneres hvor som helst over Eastern Grid vil kollapse hele Eastern Grid, ikke bare området innenfor EMP-feltet, på grunn av ringvirkninger

Stuckenberg konkluderte i sin artikkel, "I tilfellet med EMP, kan konsekvensene av ikke å forutse ALLE leveringsmåter innenfor rekkevidden til en tenkt fiende være umiddelbare og utbredte. Som voktere av vår nasjons fremtid, må planleggere ikke la steinen stå uvendt i arbeidet med å frata USAs fiender billige, lavteknologiske militære alternativer med høy konsekvens."

Kina har sagt at ballongen som flyr over Montana er trygg og ikke en trussel. Pentagon har avvist oppfordringer om å skyte den ned fordi det kan være et sikkerhetsproblem for de under den.

Kommentarer