Kinesiske ballonger

Av P54. 

En rapport på Bloomberg sa at amerikanske tjenestemenn var klar over ballongen den 28. januar, da den først kom inn i amerikansk luftrom over Aleutian Islands. Ballongen drev deretter inn i Canada før den returnerte over Idaho tirsdag.

Rapporten sa at med utenriksminister Antony Blinkens planlagte besøk til Kina "var det nøkkelen å holde det på det laveste nivå." Raseriet over ballongen førte imidlertid til at turen ble kansellert.

Til tross for at de skjøt ned ballongen, mottok Biden-administrasjonen kritikk fra E. Casey Wardynski, en tidligere assisterende sekretær for Army for Manpower and Reserve Affairs i Trump-administrasjonen, ifølge Fox News.

Wardynski sa at Kina kunne ha tatt affære.

"De kan lande denne ballongen," sa han. "De styrer den ved å endre høyde og fange opp forskjellige vinder. Hvis de kan endre høyden, kan de endre den til null."

Wardynski sa at mangelen på handling som fant sted mens ballongen drev over Amerika utgjorde "en unnskyldning for å ikke gjøre noe, som er den typen regjering vi har - en regjering som ikke gjør noe."

Han bemerket at ballongen ble behandlet annerledes enn nesten alle andre fly.

«Det er luftrommet vårt. De ville ha skutt ned denne tingen for lenge siden hvis det var et amerikansk fly», sa han.

Den tredje kinesiske spionballongen "opererer nær amerikanske interesser" - men tjenestemenn vil ikke si hvor, etter å ha skutt ned den første ballongen utenfor South Carolina-kysten.

En anonym kilde sa at en tredje ballong sannsynligvis opererer i nærheten av USA, men avslørte ikke plasseringen.

Den første ballongen som ble oppdaget i USA ble skutt ned søndag klokken 14.30 av en F-22 Raptor fra Langley Air Force-base med et enkelt AIM-9X sidewinder-missil.

Nok en ballong ble oppdaget i Latin-Amerika fredag.

Kommentarer