Stå stille og gi akt!

Av Einar Kristoffersen. 

Stå stille og gi akt på Guds under! Job 37:14

Guds undere er mangfoldige, tenk bare på hva apostelen Johannes skriver om Jesu gjerninger: «Skulle det skrives ned, hver ting for seg, da mener jeg at ikke hele verden ville romme de bøker som da måtte skrives.» (Joh 21:25).

Hele det Gamle Testamente er også fullt av Guds undere. Ja, de er virkelig mangfoldige, du møter dem over alt gjennom hele historien - frem til Jesus - og du møter dem blant de første kristne etter Jesus. Og så videre gjennom hele kirkehistorien, inntil den dag i dag! - Guds undere! Kanskje kan du vitne om forunderlige ting Han har gjort også i ditt liv!

Ja, dette er stort, og det er grunn til lov og takk om du har fått oppleve Herrens inngrep på denne måten, men det er nok noe helt annet dette ordet i Jobs bok peker hen imot - nemlig det under! Det som nevnes i entall: Underet over alle under. Som Per Nordsletten uttrykker det så fint i en av sine sanger: «Vår store Gud gjør store under, Det største har Han gjort mot meg.» - Ja, la meg nå spørre deg som leser nå: Hva er det for deg? Blir du hjertelig med i resten av sangverset hans?: «Den dag Han kastet mine synder i nådehavet bakom seg, Og meg utvalgte til sin brud, Å du forunderlige Gud!»

Hvilken dag var det, da Han kastet mine og dine synder, i nådehavet bakom seg? Var det en dag i historien, da Han likesom bare tok fatt i dem og kastet dem bak sin rygg? - Som om Han da bare besluttet seg for å lukke øynene for dem, og av hjertet tilgi dem? - Å nei, det var den dag i historien da Jesus, Guds Sønn og uskyldige lam, slepte seg ut til Golgata for å kjøpe oss ut på det blodige tre!

Gud selv tok vår plass på korsets tre, i sin Sønn! Kan du fatte det? Nei, det kan du vel ikke. Det ligger så høyt over vår fatteevne, og så langt fra alt hva vi naturlig kunne tenke oss frem til, at vi lett går like forbi det, til noe som er lettere å gripe. Derfor denne formaning til deg nå, i denne stund: «Stå stille og gi akt på Guds under!»

Det har virkelig skjedd! - Det er et historisk faktum!

Kommentarer