Få er de som finner!

Av Einar Kristoffersen


- få er de som finner den. Matt 7:14


Det er et meget alvorlig ord, en meget alvorlig opplysning Jesus bringer oss her - ikke bare er porten trang og veien smal, men få er de som i det hele tatt finner den!


Det er farlig å begynne å skulle avsvekke alvoret i dette ord. - Det er Jesu ord!


- Men vi skal likevel være klar over at Jesus jo også taler om mennesker som finner den, selv om de er få i forhold til den store massen.


En slik forkynnelse fra Jesu munn, skremte ved et annet tilfelle disiplene opp til å spørre: «Hvem kan da bli frelst?» Ja, det står at de ble rent forferdet da de hørte dette. (Matt 19:25).


Ved den anledning hadde Han talt om frelsens mulighet lik en kamels gang gjennom et nåløye! Men så svarer Han straks på disiplenes forferdete spørsmål: «For mennesker er dette umulig, men for Gud er alt mulig.» (v.26).


Gjennom profeten forkynner Herren: «Den jeg vil se til, det er den elendige, og den som har en sønderbrutt ånd og er forferdet over mitt ord.» (Jes 66:2).


Som du ser kastet Han straks frelsens lys inn i disiplenes forferdete hjerter! Han er verdens lys! Han er frelsens lys, også for deg som forferdes når du ser på deg selv, og på Guds hellighet og opphøydhet - ja, nettopp for deg!


Det er her, hvor vårt eget går under og vi derfor må kaste det fra oss som skarn, at den trange port og den smale vei finnes. Og å bli værende i denne sannhets erkjennelse, det er å vandre på den smale vei!


vet du, om du er blant de få, Jesus taler om!

Kommentarer