Kom! - alt er ferdig!

 Av Einar Kristoffersen

- og alt er ferdig. Kom til bryllupet! Matt 22:4

Ja, dette er det budskap en troende likesom aldri blir utlært i på en slik måte at det er grepet én gang for alle. Igjen og igjen faller han nemlig tilbake i dette, at det ennå er noe som må fullføres hos ham, at det jo burde vært bedre med ham nå, enn hva det faktisk er osv. Det er godt mulig det hva det siste angår, men det har ikke noe i denne sammenheng å gjøre - det som har med vår frelse å gjøre, det er ferdig!

Men jeg står så langt tilbake! Ja, det er mulig det, men frelsen den er ferdig! Jeg faller så ofte igjennom, noen ganger til og med grovt! Ja, det er mulig det, men frelsen den er ferdig! - Og slik kunne vi fortsette imot alle de argumenter og tvilstanker som dukker opp i vårt, av naturen vantro hjerte.

Men fordi vi nå må bære på dette falne og fordervede kjødet, så lenge vi er her på jord, trenger vi å høre om hvordan det sømmer seg for en kristen å leve her i verden - leve Kristi evangelium verdig, som Skriften kaller det. (Fil 1:27). - Men enda mer, dette budskap igjen og igjen: «Det er ferdig!» - For det er så imot vår natur, at vi slik skal lønnes og hedres og holdes for verdige, på grunn av en annens gjerning og fortjeneste! - Men det er den vei Herren har valgt for deg! - Be derfor fremfor alt om at du må bli bevart på den - for det er så visst ingen selvfølge at du blir på den. - Det må det et vedvarende Guds under til!

Kommentarer