Voldsomt Vitnesbyrd

Fra Roger Dyrøy. 

Denne kunne passe fint i Påskedramaet. 

«Da jeg leste i dette nytestamentet, fant jeg svarene jeg ikke fant i Koranen. Det var som en bør falt av skuldrene mine.» Slik ordla en kristen i Sentral-Asia seg da han fortalte meg om sitt møte med Guds ord. Nederst kan du lese hans dramatiske historie. Han er en av mange i Aserbajdsjan, Usbekistan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Kasakhstan som på papiret er muslimer, men i sitt hjerte tror på Jesus.  

Det er ikke frihet i disse landene, men behovet for bibler og nytestamenter er stort! Fordi så mange ikke finner svarene de søker i Koranen, virker kanskje Guds ord i Bibelen ekstra sterkt. Nettopp derfor er behovet for bibler og nytestamenter stort – både på de nasjonale språkene og på russisk.

I noen av disse landene er det så vanskelig å få inn bibler at jeg sier til dem: Når dere får lov til å ta inn bibler, skal vi skaffe pengene. Grunnlaget for Bibelselskapets eksistens overalt i verden, er at vi er registrert og retter oss etter landets lover. Vi smugler ikke inn bibler. Dette gjør nok at enkelte organisasjoner kan bli bli utålmodige og tar snarveier. Det er lovlig å eie bibler og nytestamenter, men det som er smuglet inn, er det ulovlig å ha, det gjelder i flere land i området. Dette er en region hvor kristne blir forfulgt, så vi ønsker ikke å utsette dem for å bli tatt med en ulovlig bibel. Bibler som er lovlig importert får et merke som forteller at denne er det lovlig å eie, og dermed kan eieren bruke den slik hun eller han selv ønsker.   

VIKTIG: Nå, rett før påske, fikk jeg beskjed om at importtillatelsen er på plass, og derfor trenger jeg din hjelp! Disse biblene blir det lovlige å eie, og ingen trenger å frykte noe. Biblene skal trykkes på både russisk og nasjonale språk, så flest mulig skal kunne få lese Guds ord på sitt hjertespråk. Kan du hjelpe oss å betale for trykkingen av disse biblene? Da kan enda flere få lese om Jesu store offer på korset i påsken!  

Du kan enkelt gi din gave på VIPPS 94418, skriv «Sentral-Asia», ditt navn og adresse i meldingsfeltet, eller ved å trykke HER.

Takk for din forbønn og for dine gaver. 
   
Med vennlig hilsen
Bibelselskapet

Bernt G. Olsen
Bibelmisjonsleder
Tlf. 47 97 64 70
e-post: giver@bibel.no

----------

5 brødre kom til tro, og de delte frimodig troen med alle de møtte. Etter hvert reagerte nabolaget så sterkt at en mulla ble tilkalt for å forhøre dem. 2000 menn kom til huset deres, og vår venn og hans fire brødre ble bedt om å komme ut.  

De fikk et valg: - Si at Allah er den eneste gud – eller dø. Vår venn forteller: «Da løftet jeg hånden, og det ble stille: ‘Jeg har lest Koranen og jeg har lest Bibelen. I Bibelen har jeg lært at Jesus er veien, og sannheten finner vi bare i Bibelen. Jeg vil aldri svikte min Gud’. Alle mine fire brødre sa det samme.»  

Da grep mullaen ordet: «Jeg respekterer dere for deres tro. Det er mange her som burde lære av dere og være like frimodige som dere.» Henvendt til folkemengden fortsatte han: «Dommen for det de har gjort er døden.»  Så forlot mullaen stedet, for han visste at det som nå skulle skje, ville være ulovlig etter landets lover.  

«Idet stokkene løftes for å slå, trenger tre politifolk seg inn i mengden. De tar oss med – som om vi skulle være forbrytere. De plasserer oss i bilen og kjører, og slik reddet Gud oss ut av denne situasjonen. Ingen vet hvorfor de kom.»

Kommentarer