Åndens gave fra Gud

Av Willy K. Dahlskås

«Vi har fått den Ånd som er fra Gud, for at vi skal forstå hva Gud i sin nåde har gitt oss.» 1 Kor. 2,12.

Det er ingenting som er så viktig for oss kristne som å bli minnet om hva Gud i sin nåde har gitt oss. Uten hans Ånd i vårt liv kan vi aldri trenge inn i den åndelige verden.

I frelsens under får vi del i Guds Ånd. Den Hellige Ånd tar plass i mitt hjerte, og Åndens oppgave er å formidle den rikdom som er hos Gud. «For Ånden utforsker alle ting, også dybdene i Gud.» 1 Kor. 2,10.

Hva Guds Ånd vil vise oss av Herrens rike skattkammer, kan vel være forskjellig til forskjellige tider, alt etter som vi trenger trøst og formaning i vårt kristenliv. Når Jesus talte om den Ånd vi skulle få, sier han at Åndens hovedoppgave var å herliggjøre ham. I ham har jeg alt som tjener til liv og gudsfrykt.

Når vi nå har fått denne Ånd i vårt hjerte, er det så viktig for oss at vi overgir oss helt til Herren, slik at han får fylle vårt behov. «Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud å kjenne.» Ef. 1,17. Det var Paulus' bønn for menigheten i Efesus, mer av Ånden, så de kunne få åpenbaring til å kjenne Gud.

Gud har så mye mer å gi oss. Den verden som vi kom inn i da vi ble frelst, er uten grenser. Vi kan aldri nå inn i den med våre egne anstrengelser, eller se den med det menneskelige øye. Men om vi lar oss dominere og lede av Guds Ånd, skal vi se det som intet øye så, høre det intet øre har hørt, oppleve det som ikke kom opp i noe menneskes tanker, alt det som Gud har gjort ferdig for dem som elsker ham, 1 Kor. 2,9. La oss alltid takke Gud for at vi har fått en del i Guds Hellige Ånd.

Kommentarer