Åpen bekymringsmelding til Jonas Gahr Støre, Anniken Huitfeldt, Bjørn Arild Gram, forsvaret med flere

Av Norvald Aasen. 

Fortell oss, folket, sannhetene!

Først vil jeg ta frem forsvarsministerens opptreden på Debatten den 25. mai, 2023. Temaet var det amerikanske hangarskipet som nå skal ferdes på Norskekysten for å avskrekke russerne.

Her uttaler forsvarsminister Gram at «vi er i en alvorlig trusselsituasjon». Da spør jeg i ren bekymring: Hvem har brakt oss i denne «alvorlige trusselsituasjonen»? Og svaret jeg finner er dette: Denne situasjonen er det jo norske myndigheter som har brakt oss inn i. Dere har dradd Ukraina krigen oppover til vårt land og våre havområder. Det er dere som har bragt oss i denne faren dere hevder vi er i! Jeg kan ikke se at Russland har kommet med krigstrusler mot Norge, men dere har involvert mitt land i en krig mot vårt naboland Russland. Og dette er alvorlig!

Jeg kjenner til en - 1 – gang i historien at russerne (Sovjet) har sendt militære styrker inn i Norge, det var da de frigjorde Finnmark fra nazi-Tyskland, tyskerne brente alt etter seg. Russiske styrker dro hjem etter at tyskerne var jaget ut. Nå er Tyskland alliert med Norge i NATO og elitene hater Russland. Er det denne russiske innsatsen i 1945 som gnager våre eliter i sjelen?  

Jeg håper dere ikke mener at dette krigsskipet skal provosere Russland til et angrep mot oss, men om dette er deres hensikter så gjør de jo Norge om til en krigs slagmark. 

Forsvarsministerens forsikring om at hangarskipet ikke hadde atomvåpen ombord var så utrolig og upålitelig at det var vondt å se på. Og når Orlogskaptein, Strømmen, på direkten kunne avfeie Gram med at det var standard med atomvåpen på slike amerikanske skip, ble Gram en tragikomisk figur!

Nå har NATO kringsatt Russlands grenser både i sør, vest og nord og da er det vel å forvente at Russland føler seg truet. NATO har drevet kriger i 24 år fra Serbia i 1999 til Ukraina i dag, med mellomstasjoner med drap og ødeleggelser også i Libya, Irak, Syria og sist Afghanistan, der  (NATO) måtte trekke seg ut med halen mellom bena, samt en mengde afghanere, etter 20 år. NATO er ingen fredsdue, noe de til de grader har vist verden. Når dere beskylder Russland og Putin for «uprovosert» å ha gått til krig mot et naboland, så vet dere at dette ikke er sant. Det er NATOs ekspansjon østover, med verdens mektigste militærevne som har utløst krigen, og dette vet dere godt! Putin har lenge forsøkt å få et godt forhold til Vesten, og har fortalt om sine bekymringer ved å få et aggressivt NATO kloss inn på sine grenser. Men dere, norske og vestlige politikere og militære, ønsket å ha Russland som en fiende. Det ville tjene den vestlige våpenindustrien og gi dere alibi i opinionen for å føre krig.

Jeg har mine bekymringer for hva som skjedde med de russiske gassrørene i Østersjøen:

Den amerikanske journalisten, Seymour Hersh, har kommet med et dokument der han forteller om sprengingen av de russiske gassrørere som skulle føre energi til Tyskland og andre land i Europa.  Etter denne forbrytelsen gikk norske myndigheter sammen med sine betalte og dermed lojale media, som jeg derfor kaller statsmedia, kraftig ut med beskyldninger mot Russland og hevdet at det var de selv som sprengte rørene som skulle sikre Europa billig og stødig tilgang på energi. Dette var en så ulogisk tankegang at bare de som sitter klistret til statsmedia og får sine daglige propagandapåfyll derfra kunne finne hold i en slik påstand. Men så stilnet beskyldiningene etterhvert, og det har litt etter litt blitt musestille om denne «russiske» udåden. Og hvorfor har det blitt så stille her i landet, bortsett fra noen fantastiske dekkhistorier som NRK har spunnet ut over sine lyttere og seere? 

Her blir publikum, som fortsatt holder seg til de enfoldiges kanaler, fortalt om amatører med snorkler som kaver rundt på 80 meters dyp på havbunnen med 4 tonn spengstoff i «ryggsekkene» og sprenger gassrørene i Østersjøen.

Men Hersh forteller en annen historie, og den inneholder også en historie om at den norske marinen bistod Biden-regimet med sprengingen.

I denne forbindelsen har jeg noen ubehagelige spørsmål til den norske regjering og forsvaret:
Hvis det er riktig at den norske marinen deltok i denne krigsaksjonen mot russisk eiendom, og dermed også skadet nyttig energiforsyning til Europa, da ville også resultatet være at Norge ville bli storleverandør av gass til Europa og dermed en krigsprofitør?

Men: For meg vil det være utenkelig at Marinen kunne delta i en slik terroraksjon uten at en rekke personer og institusjoner høyere opp var informert – og hadde gitt sin godkjennelse til aksjonen.

Så la oss følge opp dette: Marinen, vil jeg tro, måtte informerte forsvarsledelsen, herunder forsvarssjefen, som igjen måtte informere forsvarsministeren, som da måtte informere statsministeren og utenriksministeren, og mulig også justisministeren? Og da ville regjeringen være informert? Hvis regjeringen ikke ville sette en slik operasjon ut i livet med norske medhjelpere så vil jeg tro at norsk  deltakelse ble stoppet? Så er et sørgelige spørsmålet dette: Kongen er øverste myndighet for alle forsvarsgrener, var også han informert? 

Men om den norske marinen var med på dette krigsspillet uten at overordnede på rekke og rad hadde gitt sin godkjenning, så er det vel trolig at mange «modige krigere» hadde måtte finne seg noe annet å gjøre. Jeg har ikke hørt om noen slik oppvask i forsvaret, og da er det kanskje grunn til å tro at mine tanker om hvem som visste hva vil være grunn for mine bekymringer?

Dette er spørsmål som vi trolig aldri vil få svar på, da vi har en media som bare forteller almenheten det som gagner deres bevilgende myndigheter. Men da har vi heller ikke et levende demokrati, noe som særlig merkes for politiske opposisjonelle.  Demokratiet avvikles for at vi - folket -  ikke skal vite, ikke tenke selv, og ikke bry oss! Den politiske opposisjonen har fått erfare dette demokratiske forfall.
Og hvorfor fikk ikke Russland medhold i FN om at det skulle nedsettes en uavhengig internasjonal kommisjon som skulle etterforske hvem som stod bak sprengingen av gassrørene i Østersjøen? Det er tydelig at noen andre enn Russland har noe å skjule?

Jeg minner også gjerne om Jonas Gahr Støre sin påstand i en samtale med Fredrik Solvang tidligere:   «NATO er en forsvarsorganisasjon og har ingen andre ambisjoner». 

Det var altså Norges Statsminister som visste så lite om hva NATO har bedrevet gjennom mer enn 20 år med krigføringer utenfor Europa. NATOs 78 døgn terrorbombing av Serbia i 1999 bør heller ikke gå i glemmeboken. 
 
Dersom Støre vet så lite om NATOs krigseventyr gjennom 24 år, eller om han snakket til folket mot bedre vitende da er vel egentlig begge deler like ille?  
                      
Nylig var den kinesiske utenriksminister på besøk hos sin norske kollega, Huitfeldt, i Oslo. Der ber Huitfeldt den kinesiske regjering om å ha kontakt med Russland, dette etter at hun selv har kastet ut russiske diplomater fra Norge. Videre ber hun Kina arbeide for fred i Ukraina. Huitfeldt og norske myndigheter bærer altså bensin til krigsbålet i Ukraina, men ber Kina om å slokke brannen. Utgjør norske myndigheter og maktelite, herunder statsmedia, verdens navle? Jeg bare spør? 
                  
Mine bekymringer som jeg har gitt uttrykk for i dette brevet blir spredd til ulike nettsteder.

Norvald Aasen, 6983 Kvammen

Kommentarer