Bryr politikerne seg om oss velgere?

Siden det har hopet seg opp med upubliserte Odfjell artikler, vil vi prøve å få disse ut så raskt vi kan. Jeg tror Dan er en av de mest produktive skribentene vi har, til og med når han har passert 85. Det er sterkt gjort, og derfor synes jeg han fortjener å få publisert sine artikler. Stå på, Dan! Du gjør en kjempeinnsats! - Spikeren. 

Av Dan Odfjell. 
Foto: Beate Oma Dahle / NTB. 

Nei, stort sett ikke, det kom frem tydelig fra document.no 24/11/22 der innlegget fra en John Martin Johansen hadde overskriften: «Trond Giske:- Politikerne bryr seg ikke om velgerene, bare om seg selv». Giske, selv en gammel rev og politisk traver, han er faktisk spesielt velkvalifisert til å svare nettopp på hva det her spørres om. Det som utvilsomt stakk politikere flest var hans klare melding til Ap´s sentralstyre (etter mange katastrofalt dårlige meningsmålingene som nå, selv måneder senere, ikke synes det minste lysteligere) noe han uttrykte slik: 

«Alle partier som bruker energien på seg selv og på interne konflikter og personal spørsmål  taper. Det er fordi velgerne, med rette, føler at politikerne ikke bryr seg om velgerne, bare om seg selv. Politikk skal ikke handle om politikere, politikk skal handle om folk». Spørsmålet er skal vi tro på Giske, er han å foretrekke? Vel, utvilsomt langt bedre som politiker enn den stive og kjedelige Jonas Gahr Støre. Jeg har selv lyttet til den ledige rapp-munnende nærmest bergenske Giske, som aldeles ikke lyder som en typisk sidrumpa Ap «pugget og opplesende» type.

Jeg er ingen Ap-velger, men intuitivt foretrekker jeg en fritt talende og beleven politiker som faller for  eget sverd, ikke på stivnet sosialist kommunistisk preget ideologi. Den sorten har vi mer enn nok av gjennom det indoktrinerende statlige NRK og de «kjøpte» riksavisene. Hvor ærlig snakk og spontanitet samt sann kommunikasjons-iver ikke har en nubbesjanse, med nær alt programmert og ferdig redigert. Senest som eksempel har jeg besvært meg over at Odd Haddegård, en ekspert på strøm og energi spørsmål, som ikke får slippe til i NRKs panel-debatter for å kunne irettesette Jonas´s tåkeprat -  det i forsvar for sine hellige EU-direktiver.

Heldigvis, Jonas kan ikke skylde på globalisten Erna Solberg som signerte den berømmelige Acer-avtalen, hvorved, til Brussel, vi ga fra oss den billige elektriske vannkraften. Grunnen er, Jonas sto bak Erna og støttet hennes folke-svik.. Derfor ror han nå fossende løgnaktig heller enn å innrømme sannheten, nemlig om en «gigantisk nasjonal ulykke» som Stortinget skylder det norske folket raskt å rydde opp i. Jonas later som det ikke er mulig, atter en løgn, for løsningen er så enkel som at han skriftlig notifiserer EØS/EU om at det norske folket forlanger reforhandling, at vi ikke aksepterer dette lenger, at ellers forlanges uttredelse av hele EU forholdet. Bare da vil Brussel få farten opp..

Norske husstander lider pga strømkrisen, og alle snakker om det. Men verre er det at landet slik avindustrialiseres på sikt, hvilket blant annet betyr økende arbeidsløshet. Også det at Ap´s skattepolitikk jager produktive, arbeidende og intelligente ungdommer og andre ut av landet i økende frykt. Samt også for en annen «hjelpeløs strutse-politikk» som gjør oss likt et fortapt Sverige om ikke politikerne erkjenner sitt nasjonale ansvar. Hele Stortinget svikter og setter oss velgere i sjakk matt, for hva annet enn personlige fordeler? Hvilken feig almen unnlatelse er ikke dette - har de ikke barn og familier å beskytte? Kan ingen lenger stå frem på tvers av partipisker og vise nasjonalt mot og ansvar? Er alle parti-roboter blitt?

Interne opprør innen både Ap og Høyre burde snarest vise oss veien. Om Giske nå tar seg av Ap må en annen nasjonalist stå frem for å filleriste Høyre. For så lenge disse to partene står sammen om den nåværende unasjonale EU-retningen får vi ingen forandring noensinne. Det murres økende om borgerkrig i deler av Europa, som den eneste løsningen til oss fortsatt som frie og ytrings-tillatte demokratiske land å kunne fungere.

Støre seiler under falskt flagg og bedriver reinspikka politisk hykleri, les kommentarfeltet etter Ragnar Larsens kronikk 9/2/23  «Dødelig frykt for privat hjelp» under et stort billede av tåkefyrsten selv som rekvirerer privat assistanse.. Det er kun uhelbredelige løgnere med noe å skjule som kan oppføre seg slik - ja gjemme seg. For hva annet enn et nasjonalt folke svik er ikke dette? Eller, var han ærlig, ville han trekke med seg mange relativt troskyldige rundlurte medløpere, ja hele partiet rett til bunns? «Good riddence» heter det om slikt på engelsk.

Og verst, uten sann offentlig opplysning får vi aldri et velfungerende demokrati i Norge, og kanskje deri ligger Støre´s selvforskyldte dilemma, hans «innerst inne» dårlige samvittighet over hvor selve hunden ligger begravet: For Ap og sosialistene har sørget for sin tiltatte og beholdte kontroll over løgnmediene, med NRK i spissen. Støre og hans medløpere synes nå uinspirerte og «trøtte syklende» de bare må fortsette med å trøkke på med løgn og unnfallenhet - ellers veltes hele «fremdriften» og de alle ender i grøften. For var han ærlig, ville han trekke med seg mange relativt troskyldige rundlurte medløpere, ja partiet rett til bunns? Hvilken nasjonal befrielse, ingen katastrofe, for vi har nasjonalt opptatte partier holdt utenfor Stortinget, på vent.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer