Det var aldri en Nord Stream "hemmelig operasjon": President Bidens "Act of War" mot Europa

Fra P54. 

Prof. Michel Chossudovsky og Dragan Vujicic: Sabotasjen fant sted med kunnskap om Berlin og Brussel

Nord Stream-sabotasjen ble annonsert på en pressekonferanse i Washington 7. februar 2022 av president Biden. og Tysklands kansler Olaf Scholz . Denne kunngjøringen var ensbetydende med en krigshandling fra USA mot dets europeiske allierte.

Intervju med prof. Michel Chossudovsky , økonom, professor emeritus ved University of Ottawa og redaktør for det anerkjente anti-globalistiske nettstedet Global Research .

I følge Michel Chossudovsky :

– Nord Stream-gassrørledningene som var gjenstand for angrepet ligger i den (maritime) territoriale jurisdiksjonen til fire medlemsland i EU.

I folkeretten utgjør den forsettlige ødeleggelsen av den nevnte «eiendommen» innenfor landets territorialfarvann av eller på vegne av en fremmed statsaktør en krigshandling»

"Det er NATO mot NATO". Dette skaper presedens: Et NATO-medlemsland er i krig mot et kollektiv av europeiske NATO-medlemsstater, "allierte" av Amerika"

***

Dragan Vujicic (DV): Du sier at det ikke var noe hemmelig ved den Nord Stream-operasjonen?

Prof. Michel Chossudovsky (PMC): Vi bør huske pressekonferansen i Det hvite hus 7. februar 2022 der USAs president og Tysklands kansler offentlig uttrykte sin intensjon om å sprenge Nord Stream. Kansler Scholz, som var på et offisielt besøk i USA, støttet fullt ut president Bidens uttalte intensjon om å sprenge Nordstream-gassrørledningen «hvis russiske tanker kommer inn i Ukraina».

Olaf Scholz var fullstendig klar over at denne sabotasjehandlingen av Nord Stream var planlagt i god tid av den amerikanske administrasjonen, til skade for mer enn 400 millioner europeere.

DV: Har du utvetydige bevis for at kansler Scholz var involvert?

PMC: Jeg vil lese utskriften av den pressekonferansen 7. februar 2022. Spørsmålene ble stilt til både president Biden og kansler Scholz:

Andrea (Reuters) Q Takk, herr president. Og takk, kansler Scholz. Herr president, jeg har ønsket å spørre deg om dette Nord Stream-prosjektet som du lenge har vært imot. Du nevnte det ikke ved navn akkurat nå, heller ikke kansler Scholz. Fikk du forsikringer fra kansler Scholz i dag om at Tyskland faktisk vil trekke støpslet på dette prosjektet hvis Russland invaderer Ukraina? Og diskuterte du hva definisjonen av "invasjon" kunne være?

PRESIDENT BIDEN : Det første spørsmålet først. Hvis Tyskland – hvis Russland invaderer – betyr det at stridsvogner eller tropper krysser – grensen til Ukraina igjen – så vil det ikke lenger være en Nord Stream 2. Vi vil få slutt på det.

Q Men hvordan vil du – hvordan vil du gjøre akkurat det, siden prosjektet og kontrollen av prosjektet er innenfor Tysklands kontroll?

PRESIDENT BIDEN : Vi skal — Jeg lover deg, vi skal klare det.

Andreas (Reuters) Q [til kansler Scholz] Og vil du forplikte deg i dag – vil du forplikte deg i dag til å slå av og trekke ut kontakten på Nord Stream 2? Du nevnte det ikke, og du har ikke nevnt det.

KANSLER SCHOLZ : Som jeg allerede har sagt, handler vi sammen , vi er absolutt forent, og vi vil ikke ta forskjellige skritt . Vi vil gjøre de samme skrittene, og de vil være veldig, veldig vanskelige for Russland, og de burde forstå. ( Fremheving av pressekonferansen i Det hvite hus )

Video nedenfor: Reuters Journalist: 10'15"

Press Conference: Joe Biden Holds a Press Conference with Olaf Scholz of Germany - February 7, 2022
PMC: Scholz' svar er utvetydig. Han støttet Bidens beslutning om å bombe Nord Stream, mens han unngikk å ta opp substansen i Reuters journalistspørsmål: dvs. «innenfor Tysklands kontroll » som han er regjeringssjef for.

DV: Så fra disse ordene fra den tyske kansleren konkluderer du med at Tyskland visste?

PMC: Selvfølgelig visste han det, noe som ikke betyr at folk i Tyskland og EU visste det.

Uttalelsen hans er entydig. Han støttet Bidens beslutning om å bombe Nord Stream. Scholz' uttalelse på pressekonferansen bekrefter at dette var en felles beslutning. Faktisk var det et "forræderi" av den tyske kansleren, som også hadde blitt godkjent av presidenten for EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen.

DV: Tror du at denne typen bevis vil være tilstrekkelig grunn for Den internasjonale straffedomstolen (ICC) til å behandle denne saken.

PMC: Internasjonal lov er eksplisitt i denne forbindelse. Nord Stream-rørledningene som var gjenstand for angrepet ligger innenfor den (maritime) territoriale jurisdiksjonen til fire medlemsland i EU. I internasjonal lov strekker "territoriell integritet" seg til "eiendommer" som ligger innenfor nasjonalstatens territorialfarvann. Den bevisste ødeleggelsen av nevnte "eiendommer" innenfor et lands territorialfarvann av eller på vegne av en fremmed statsaktør utgjør en krigshandling.

Basert på folkeretten burde Den internasjonale straffedomstolen (ICC) – for ikke å snakke om EU-domstolen (ECJ) – ha kunnet bekrefte at det var en krigshandling. Men ICC er korrupt. I Washington gjorde Biden det offentlig da han sa: "Vi vil gjøre det og vi har en plan for å gjøre det". Og det var ikke noe hemmelig ved Bidens offentlige erklæring.

Jeg husker aggresjonshandlingen mot Den tidligere republikken Jugoslavia (FRY), i 1999. Ditt land var gjenstand for en NATO-krigshandling, og det var en ulovlig og kriminell handling basert på fabrikkerte bevis, angivelig med sikte på å komme til redning av Kosovos albanske befolkning. Fra et juridisk synspunkt ble omfattende forbrytelser begått av NATO som handlet kollektivt mot et suverent land.

Her har vi en annen situasjon. En krigshandling mot EU ., som peker på forbrytelser mot menneskeheten. Det utløser også en dyptliggende krise innenfor Atlanterhavsalliansen, som jeg kan beskrive som følger: Et NATO-land, nemlig USA – gjennom en ulovlig sabotasjehandling har (fra et juridisk synspunkt) angrepet sine europeiske allierte mesteparten av som er NATOs medlemsland.

Det er ironisk at etter angrepet på Nord Stream i september 2022, tok ingen av EU-NATO-medlemsstatene opp spørsmålet om at dette var et angrep fra et NATO-medlemsland mot alle EU-NATO-medlemslandene .

Vi kan huske spørsmålet om artikkel 5 i Atlanterhavsalliansens Washington-traktat, som ble brukt i oktober 2001 som et påskudd for å rettferdiggjøre invasjonen av Afghanistan, nemlig et angrep fra en fremmed makt mot ett eller flere NATO-medlemsland er et angrep mot alle medlemslandene i Atlanterhavsalliansen under doktrinen om kollektiv sikkerhet.

Det hele var en stor løgn. Det var ingen bevis for at Afghanistan hadde angrepet Amerika 11. september 2001.

Når det gjelder USAs bombing av Nord Stream, gjelder åpenbart ikke artikkel 5 fordi den "fremmede makten", nemlig USA er et NATO-medlemsland. Det vi har å gjøre med er en amerikansk sponset krigshandling mot EU, med tanke på at de fleste EU-land er medlemsland i NATO.

"Det er NATO mot NATO". Dette skaper en presedens: Et NATO-medlemsland er i krig mot et kollektiv av europeiske NATO-medlemsstater.

Spørsmålet som bør reises er om NATO fortsatt eksisterer som en "allianse" når USA utøver sitt suverene styre over EU, erklærer en krigshandling mot EU-NATO-medlemsstatene som er "allierte av Amerika".

DV: Hvordan ser du på den europeiske økonomien i dag?

PMC: Vi har også å gjøre med en økonomisk krigføring mot EU.

EU-økonomien som har vært avhengig av billig energi fra Russland er i grus, preget av forstyrrelser i hele strukturen av industriell produksjon, transport og varehandel.

En rekke bedriftskonkurser som resulterer i permitteringer og arbeidsledighet utspiller seg over hele EU. Små og mellomstore bedrifter skal utslettes av det økonomiske landskapet.

DV: Amerikansk naturgass i Europa er nå syv ganger dyrere, og leverandører fra USA ber europeerne om 20 årlige kontrakter for å garantere regelmessig levering i retur?

PMC: I det lange løp vil det ikke fungere. I en global økonomi, hvis du ønsker å kjøpe gass, vil du se etter den beste prisen. Du kan kjøpe russisk gass via et tredjeland. f.eks India.

Jeg bør nevne at euroen er en dollarisert valuta. Medlemslandene er økonomisk avhengige av Den europeiske sentralbanken (ECB), ledet av Christine Lagarde, en tidligere leder av IMF.

ECB kontrolleres av mektige bankinstitusjoner, inkludert Wall Street og den amerikanske sentralbanken.

Denne sosiale og økonomiske ødeleggelsen av både Europa og over hele verden har pågått siden begynnelsen av koronakrisen tidlig i 2020, som var rettet mot mer enn 190 land. Lockdown 11. mars 2020 besto i å begrense arbeidsstyrken og fryse arbeidsplassen, noe som resulterte i konkurser og fattigdom. Forsyningskjedene til realøkonomien ble brutt.

Kilde her,

Kommentarer