I Jesu nærhet

Av Frank Jensen

«Men da de så opp, så de ingen uten Jesus alene.» Matt 17,8

Jesu liv her på jorden var fullt av omveksling. Noen ganger ble han hyllet og lovprist. Andre ganger motsagt. Noen ganger kjempet han mot onde mennesker og demoner, andre ganger var han sammen med mennesker som satte pris på hans forkynnelse og nærvær.

Tre av disiplene fikk være med Jesus opp på fjellet. Aldri før hadde de fått se hans herlighet stråle fram så klart. Opplevelsen av å se Jesus ble for sterk for disse menneskene. De falt ned på sitt ansikt og ble meget forferdet. Men Jesus kom til dem, og det er underlig å se hvor enkelt han fjernet frykten. Det å høre Jesus si «Frykt ikke!» med sin kjærlighetsfulle stemme, gir trygghet i en vanskelig hverdag. De fikk igjen oppleve Jesus slik som de var vant til å se ham.

Jesus ble forklaret mens han bad, og lyset strålte ut fra ham. Ja, så sterkt strålte det at hans klær ble hvite som lyset. Har du tenkt på at gjennom bønn forandres menneskelivet? Gjennom bønn forandres forholdene vi lever under, og gjennom bønn får du kraft og styrke til å leve som en kristen i hverdagen? Ja, leve som en kristen under de vanskeligste forhold.

Har du hatt sterke opplevelser med Jesus? Har du vært i hans nærhet? Takk da din Gud for det. Kanskje du ikke synes du har fått oppleve slike sterke møter med Jesus. Vær allikevel tro mot din Herre og Mester. Tjen ham med det pund du har fått.

Gi ham ditt liv, dine evner og din tid. Elsk ham av hele din sjel, og tjen ham med dine krefter. Snart skal du få se ham slik han virkelig er, og du skal få bli ham lik!

Kommentarer