Krigen jeg vet om er ikke krigen du leser om

Av Dan Odfjell, 

Hvem berømmelig sa dette? Ingen ringere en den verdensberømte amerikanske Pulitzer vinnende journalisten Seymour Hersh. Nærmere kunne han knapt noenlunde patriotisk referere til den sterkt propaganderte Ukraina-krigen som USA og Vesten er aller mest ansvarlig for, som truer oss alle med undergang. Selve bakgrunnen for, samt den godt skjulte grunnen til denne proxy-krigen, omtalte jeg gjennom det lille nettstedet SC (spikerscorner.blogspot.no) med kritikk av våre stats-myndigheter, datert 14/2/23. Overskriften var: «Stillhet, et tegn på noe alvorlig galt, Jonas?» Og se, denne stillheten fortsetter øredøvende..

Hersh kunne ikke omtale USAs «proxy-krig» tydeligere enn han gjorde, etter at han hadde rapportert om hvem som de sprengte gassledningene i Østersjøen sist høst. Men jeg kunne anskueliggjøre det hele, bedre i et utvidet perspektiv; nemlig som en imperialistisk handling i USAs geopolitiske spill for sitt verdens hegemoni. EU ledet av Tyskland måtte holdes nede, og måtte ikke kunne «yppe» seg med billig energi fra Russland.. Samtidig som Russland måtte holdes nede og «omringes» av Nato missiler, en langsiktig plan fra før Minsk-avtalene i 2014. Planen den gang var å oppruste Ukraina, samt å kunne terge Russland på seg, meget forenklet sagt.

Men Nato, offisielt en forsvars allianse, er utviklet til en angreps allianse. Det visste Russland 
og også Norge meget godt. Ikke minst fordi Jens Stoltenberg som statsminister med Jonas Gahr Støre som utenriksminister i 2011, «en kveldstund» plutselig gikk med på å støtte USA til et regime skifte i Libya: Norge skulle flybombe det landet som ledd i krigen og, allerede dagen etter, var norske piloter på vingene og bombet deretter det landet noe voldsomt. «Fredsnasjonen» Norge fikk mer ros enn fortjent, slettes ikke ris, iallfall ikke i norske medier, og Stoltenberg ble «belønnet» som takk for hjelpen senere, på gode betingelser, dvs som generalsekretær i Nato. Selv om han aldri var en kriger - heller en konfliktsky pratmaker som tok ansvar ved bli sittende..

Nato har ingen ærefull historie, dessverre, opprettet i 1945 med gode grunner den gang, etter verdenskrigen. Men uten at folk flest har siden fått det med seg, er organisasjonen gradvis omgjort til et «USA passende krigersk» instrument med nakketak på EU, Tyskland inkludert.. Jeg slo forresten opp i det Store Norske Leksikon om krigen i Libya. Norges viktige deltagelse er der knapt omtalt ei heller er Jens Stoltenbergs navn nevnt. Politisk glatt det; som nær alt annet som vi, det norske folket, blir servert. Dog daglig tenker vi knapt på hvor lett lurte vi er grunnet staten Norges evindelige og politisk skjulte selvforherligelse, og det mulig grunnet dens udemokratiske 90% kontroll over mediene, og mer.

Men tilbake til Ukraina-krigen som Norge pliktskyldigst og voldsomt har støttet med milliarder samt angrepsvåpen, på tvers av egne selvpålagte grenser, om ikke å levere slike våpen til krigførende krefter, i dette tilfellet Russland vår store nabo i øst. Riksmedjene har unisont propagandert for Nato og Stoltenberg, Aps store sønn. Da må vi etterspørre om Jonas er vel bevares. Ikke bare bryter han klare Stortingets bestemmelser, men utsetter Norge som land helt unødig til atom makten Russlands vrede. Hvor arrogant kan en statsminister opphøre seg før riksrett rettes mot ham for lemfeldig oppførsel mht rikets sikkerhet? Hvorfor gjør ikke Høyre som det største opposisjonspartiet anrop? Eller er Jonas og Erna på lag her også?

Det norske demokratiet har brutt sammen, det fungerer ikke lenger, hele Stortinget er en stor slapp vase og mangler både fornuft og sindig styring. Noen annen forklaring er vanskelig å anføre. Men jeg utfordrer for ordens skyld Jonas og Erna begge til å forklare seg. Vi har felles grense i nord med Russland og, som nær sikkert, vinner Russland idiot-krigen i Ukraina. Ikke bare det, Russlands posisjon i verden er da raskt stigende, desto mer som Kina og andre store folkerike land i verden over forakter USAs imperialistiske oppførsel - hvorved forøvrig også dollaren synes nær skadeskutt. Skal Norge ta vare på sine interesser er det, sagt på sjømanns vis, hardt styrbord og forandret kurs det nå gjelder.

Erna bør trekke seg som Høyre leder som nedverdigende klart på feil side, dvs på lag med oligarkene og rikmannsfiffen i det uforklarlige WEF. For Erna greier å forklare oss den saken, i seg selv avslørende. WEF opererer nemlig luksuriøst fra Davos sammen med det korrupte FN i det kriminelle New York. Og begge disse organisasjonene er globalistige og på lag, gåtefullt nærmest uforklarlige, som vil oss alle fattige, men lykkelige.. Det er presis hva gælningen Klaus Schwab lover oss fra Sveits sammen med sin glisende administerende direktør, Børge Brende - tidligere norsk utenriksminister - som den gang uforklarlig utbetalte Clinton stiftelsen store penger, forsøkt skjult, for hva? Aldri heller forklart, det heller fra Ap deretter.. Er det gutteklubben «grei» som stadig er ute og rir, på business klasse etc.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer