Å tyde tegnene

Av Billy Graham

...når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet, for da er deres forløsning nær. Luk 21:28

Verdensbegivenhetene og Bibelens profetier har begynt å stemme overens. Vi er blitt fortalt i Skriften at vi skal studere tegnene og lære oss til å tyde tidens tegn. Hvis verden hadde studert tegnene i Det gamle testamente, så ville man ha sett at Jesus skulle komme første gangen. Men uvitenhet og blindhet for Skriftens lære ledet mennesker på villspor mange hundre år før Jesu fødsel. De så ikke at Det gamle testamente åpenbarte denne begivenheten.

Skriften sa at Han ville bli født av Juda stamme (1 Mos 49). Han skulle fødes i Betlehem (Mika 5). Han skulle bli født av en jomfru (Jes 7). Han skulle kalles hjem fra Egypt (Hos 11). Han skulle være en profet (5 Mos 18). Hans eget folk skulle forkaste Ham (Jes 53). Han ville bli forrådt og solgt for tretti sølvpenger (Sak 11). Han skulle dø på et kors (Salme 22). Soldatene skulle kaste lodd om klærne Hans (Salme 22). Han skulle fare opp til himmelen (Salme 68). Og slik kan vi fortsette å lese. Nesten alt som skjedde med Jesus, ble forutsagt hundrevis av år tidligere av profeter som var inspirert av Guds Ånd.

Jesus sa til sine disipler at det skulle komme tegn som ville vise dem når Han skulle komme tilbake. Ved to anledninger advarte Han dem mot å tidfeste dette: «Men den dag og time kjenner ingen, ikke englene i himmelen og heller ikke Sønnen, men bare Faderen.» (Matt 24:36). Han sa også: «Det er ikke deres sak å kjenne den tid og stund Faderen har fastsatt av sin egen makt.» Det er bare dumt og ubibelsk å spekulere på tidspunktet, og det er mot Herrens egen lære. Men vi ble pålagt å se etter tegnene.

Han advarte mot å spekulere i tidspunktet for Hans tilbakekomst. Men Han forsikret sine disipler om at både Skriften og Hans egne ord gjorde det klart at den som har øyne å se med skal se at tiden er nær. Han sa: «Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet, for da er deres forløsning nær.» (Luk 21:28). Det håpet er i enhver troendes hjerte, at vår forløsning er nær. En ting er sikkert, vi er to tusen år nærmere Hans gjenkomst enn da Herren Jesus Kristus kom med disse varslene.

Er du spent? Det er jeg!

Kommentarer