Norges ansvar for Ukraina-krigen. Og mer.

Av Dan Odfjell. 

Media-overvåkeren Lars Birkeland, ukjent av meg, hadde et innlegg om dagens tema som ble refusert av Klassekampen (en sterkt stats-subsidiert avis, som igjen er på lag med norske riksmedier generelt) og slik med dypstats-makten i vårt svinnende Norge. Men Pål Steigan, en modigere, uavhengig mann, han tillot innlegget publisert 16/6/23 på sitt steigan.no nettsted, hvor jeg fant det. Dets her forkortede oppsummering viser med all tydelighet at Norge har svin på skogen.. Noe jeg dessverre mener skjemmer Norge i Ukraina krigens sammenheng:

  1. Nato, med Norges tilslutning, brøt løftet til Russland fra 1990 om ikke å utvide Nato østover, ikke med en tomme, som USA´s daværende utenriksminister James Baker sa det. (Norge som nabo med Russland kunne ha lagt ned veto mot løftebruddene).
  2. På tvers av utallige advarsler fra Russland og mange ansvarlige og kompetente mennesker i Vesten ble løftet brutt. Joe Biden var faktisk en av dem som advarte i 1997. Men da han ble president, valgte han likevel samme politikk som sine forgjengere..
  3. Norske og andre vestlige politikere støttet den såkalte Oransjerevolusjonen i Ukraina i 2004, da den antirussiske Viktor Jusjtsjenko kom til makten, noe han neppe hadde greid uten vestlig, skjult hjelp. Kjell Magne Bondevik, på tvers av advarsler fra Russland, etter et møte med Jusjtsjenko, oppmuntret til samarbeid Ukraina og Norge imellom. Men Jusjtsjenko, som Nato-landene ivret for, ble ingen god folkets tjener, dog nyttig for Nato som ville ha Ukraina inn i Nato på tvers av massiv motstand i det ukrainske folket. Sistnevnte fikk derfor bare 5,5% av stemmene ved valget i 2010.
  4. Norge og andre Nato-land trosset Russland og andres advarsler mot å støtte statskuppet eller revolusjonen i Kiev i 2014, som USA arbeidet for, til tross for at de visste at det kunne føre til opprør i øst og på Krim og dermed til krig.
  5. Kuppmakerne i Kiev, som Norge støttet, var russofobe høyreekstremister som indoktrinerte sine barn til å hate Russland og russere og forbød medier og politiske partier som ønsket bedre forbindelse til Russland, reiste statuer av fascister etc og begynte å herse og bombe sin egen russiske befolkning i øst. NRK 6/3/14 forklarte i et innlegg om fascistiske og nazistiske krefter i Ukraina; men det til tross ble Kiev-myndighetene støttet..
  6. I løpet av 2022 innrømmet Petro Poroshenko, Angela Merkel og Francois Holland at de saboterte 2014 Minsk-avtalene for å vinne tid til å ruste opp Ukraina, heller enn å følge opp avtalene. (Hadde de gjort det kunne Ukraina fått beholde Donbass..)
  7. De norske myndighetene aksepterte stilltiende Vestens opprustning av Ukraina til krig mot Russland. De må ha sovet i timen mht USA´s åpenbare intensjoner.

Når Nato på barnehagevis nå sier «det var Russland som begynte» i februar i fjor, betyr det falskt å hoppe over 10 eller flere år av historie. Å pukke på, som Biden-regimet gjør det, at Ukraina-krigen er Russlands skyld, er kun et forgjeves forsøk på å unnskylde seg selv, og det med Norge på slep.. Dette er for dumt i en antatt voksen verden. Men dessverre, politikerne er knapt voksne lenger, de er kun opptatt av seg selv. Det er heller ikke Jens Stoltenberg, som vet bedre, men på vegne av USA «messer» han om at «veien til fred i Ukraina er mer penger og mer våpen». At Joe Biden ikke eier moral, er ingen forpliktelse til dem han betaler og godt, til også å være umoralsk, og indirekte på lag med den amerikanske våpenindustrien.

Skammen som nå henger over det imperialistiske USA-verdenshegemoniet, med det korrupte Biden-regimet til rors, stinker i en grad som gjør at verdens sympati nå ligger hos Russland. Og dessverre, norske elite-politikere er på feil side som nikke-dukker overfor både EU, Nato/USA, WEF, FN og andre selvsentrerte fremmede konstellasjoner, som om de knapt lenger representerer oss og vårt eget lands beste. Dagens Jonas Gahr Støre-regjering skjemmer oss ut, den gjør at vi blir avindustrialisert og fattige med en politikk som gjør oss til et nytt Sverige. Og tro ikke for et sekund at en Erna Solberg-regjering vil være bedre. Like hyklerisk mht Pride og annet farse tøys. Grunnen er enkel, Jonas og Erna er på lag i alt det vesentlige, felles om EU og annen politikk, samt at Norge er forpliktet til å redde hele verden med «sin bløffe godhet» ved å eksportere gratis våre milliarder i alle himmelretninger hurtigere enn olje, gass og elektrisk kraft inntekter kan løpe inn i statskassen. Egentlig trenger vi ikke en regjering, hvorfor overlater vi ikke alt til Brussel og slik reduserer vi vårt eget «verdensrekord store» byråkrati med mer enn 50%, når våre regjeringer ikke estimerer hvite nordmenn lenger? Bare bla, bla. Landet skal jo overlates til fremmede uansett, dvs om vi ikke får dagens storting snudd opp ned med nye partier som vil lytte til fornuft og oss folk flest. Og som lover å snu opp ned på alt som ikke fungerer, blant annet den offentlige skolen, den er nær døden i gryten mht en norsk, noenlunde utdannet, lykkelig fremtid.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer