Var COVID et biovåpen som retter seg mot visse raser?

Av P54. 

RASKT OVERBLIKK

I følge mainstream media kom presidentkandidat Robert F. Kennedy Jr. nylig med påstander om at COVID-19 er et etnisk målrettet biovåpen. Det er usant.

Kennedy diskuterte trusselen fra utvikling av biovåpen, og behovet for å regulere denne typen forskning og "gjenopplive" det internasjonale biovåpen charteret fra 1972 som forbyr det meste av det.

Kennedy siterte en vitenskapelig artikkel fra 2020, som fant at etniske kinesere, finner og ashkenazi-jøder var de minst mottakelige for COVID-19, mens mennesker av afrikansk avstamning og kaukasiere var de mest mottakelige, på grunn av ACE2 og TMPRSS2 polymorfismevariasjoner

Fordi vi nå har syntetisk biologi og et bredt utvalg av genteknologiske teknikker, er det et helt nytt følge av biovåpen, og blant de mest avskyelige er biovåpen som retter seg mot spesifikke etnisiteter

Selv om bevis fra offisielle kilder er få, insisterer personer på høyt nivå at rasespesifikk utvikling av biovåpen allerede er i gang, i ett eller annet land, og/eller at etnisk spesifikke biovåpen allerede kan eksistere.

I følge mainstream media kom presidentkandidat Robert F. Kennedy Jr. nylig med påstander om at COVID-19 er et etnisk målrettet biovåpen. Yahoo! News, 1 for eksempel, rapporterte at "Robert F. Kennedy Jr. grunnløst hevdet at COVID-19 kan ha vært 'etnisk målrettet' ... Han sa at kaukasiere og svarte mennesker var mest utsatt, og askenasiske jøder og kinesere var mest immune."

New York Post hevdet "RKF Jr. sier at COVID kan ha vært 'etnisk målrettet' for å skåne jøder." 2

Ifølge Yahoo! Nyheter, siterte Kennedy "ikke noen spesifikke kilder", men hele denne historien viser seg å være feil. Kennedy siterte faktisk en veldig spesifikk vitenskapelig artikkel, og kommentarene hans om den artikkelen ble deretter tatt ut av kontekst.

"Ville påstander" tatt ut av kontekst

Kennedys kommentarer, som har blitt tatt ut av kontekst av mainstream media for å male ham som en antisemitt, ble gitt under en kampanjemiddag etter åpningstid 13. juli 2023 på en Upper East Side-restaurant. 3 , 4 I en Instagram-video fra 17. juli 2023 5 prøvde Kennedy å rette opp «den unøyaktige forvrengningen» av kommentarene hans.

Som forklart av Kennedy, diskuterte han trusselen fra utviklingen av biovåpen, som gjøres av USA, Kina, Russland og mange andre land, og det presserende behovet for å regulere denne typen forskning og "gjenopplive" det internasjonale biovåpencharteret fra 1972 (konvensjonen om forbud mot biologiske våpen, 6, 7975, som forbød mye av denne forskningen i mars1975 ).

Fordi vi nå har syntetisk biologi og et bredt utvalg av genteknologiske teknikker, "det er et helt nytt følge og generasjon av biovåpen," sa Kennedy i sitt Instagram-svar, "og blant de verste er biovåpen som retter seg mot etnisiteter."

Forskning har identifisert genetiske predisposisjoner for COVID

Under den aktuelle middagen siterte Kennedy en studie fra juli 2020 8 i BMC Medicine, som rapporterte at basert på ACE2 og TMPRSS2 polymorfismeanalyse, er visse raser, så vel som personer med visse sykdommer, mer utsatt for COVID-19. Som nevnt i avisen: 

"Vi fant unik genetisk følsomhet på tvers av forskjellige populasjoner i ACE2 og TMPRSS2. Spesifikt ble ACE 2-polymorfismer funnet å være assosiert med kardiovaskulære og pulmonale tilstander ved å endre angiotensinogen-ACE 2-interaksjonene, slik som p.Arg514Gly i den afrikansk/ afrikansk-amerikanske befolkningen.

Unike, men utbredte polymorfismer ... i TMPRSS2, tilbyr potensielle forklaringer på differensiell genetisk mottakelighet for COVID-19, så vel som for risikofaktorer, inkludert de med kreft og høyrisikogruppen av mannlige pasienter."

I sin tilbakevisning på Instagram forklarte Kennedy at ifølge denne studien var etniske kinesere, finner og ashkenazi-jøder minst utsatt for COVID-19, mens mennesker av afrikansk avstamning og kaukasiere var de mest utsatte.

"Dette er ikke en kontroversiell studie," sa Kennedy. "Ingen har antydet at dette var bevisst konstruerte endringer. Og jeg tror absolutt ikke at de ble konstruert med vilje.

Men hva de er er et slags proof of concept, at du KAN utvikle biovåpen som vil angripe visse etnisiteter, og dette burde være skremmende for oss alle ... og [må være] et gjenstand for diskusjon.»

Genetisk mottakelighet for COVID-19 ble også gjennomgått i en artikkel fra mars 2021 10 i Annals of Laboratory Medicine. Som bemerket av Kennedy i sin tilbakevisning på Instagram, har mektige individer gjennom historien forsøkt å eliminere visse raser eller etnisiteter, og dagens biovåpen gir dem muligheten til å gjøre det veldig effektivt.

Av denne grunn må gevinst-av-funksjon forskning og utvikling av biovåpen styres av robuste reguleringer og tilsyn. DET var det han tok med seg hjem under den middagen.

"Ekkel fabrikasjon"

I et Twitter-innlegg 16. juli 2023 skrev Kennedy: 11

"Insinuasjonen fra @nypost og andre om at jeg, som et resultat av at jeg siterer en fagfellevurdert artikkel om biovåpen, på en eller annen måte er antisemittisk, er et motbydelig oppspinn …

Min far og mine onkler, John F. Kennedy og senator Edward Kennedy, viet enorme politiske krefter i løpet av sine karrierer til å støtte Israel og bekjempe antisemittisme. Jeg har tenkt å bruke min politiske karriere på å gjøre disse familiesakene til min prioritet.

Jeg vil kjempe nådeløst sammen med mine jødiske brødre og søstre og venner mot jødehat og demoniseringen av Israel. Jeg har nettopp spilt inn et intervju med @RabbiShmuley, som den samme New York Post nettopp denne måneden kalte, 'den mest kjente rabbineren i Amerika.'

Jeg har oppfordret Biden-administrasjonen til ikke å fullføre en ny Iran-avtale som vil gi den folkemordregjeringen et legitimert atomprogram. I det samme intervjuet ba jeg Det demokratiske partiet om å vende tilbake til den sterke, ubetingede støtten fra Israel som var kjennetegnet til partiet under ledelse av min onkel og min far.

I dag hadde jeg en flott samtale med rabbiner Shmuley om jødedom og antisemittisme. Han hadde dette å si: «To ting plaget meg med rapportene jeg hadde lest om det du hadde sagt på den middagen på den øvre østsiden. Jeg sa nummer én igjen, denne oppfatningen om at du er antisemitt. Jeg vet at du ikke er det.

Og faktisk vet jeg nøyaktig det motsatte er sant. Jeg vet at du i ditt hjerte føler en stor nærhet til det jødiske folket, til det jødiske samfunnet og til Israel. Og den andre tingen som plaget meg er at du blir fremstilt som du sa før, en crank, som en loony toon … men du er genial. Du kjenner dine fakta.'»

En varsel om svertekampanje som kommer

Er det mulig at Kennedys pro-israelske holdning faktisk kan være en av grunnene til at de Deep State-lenkede mediene prøver så hardt å sverte ham som en antisemitt? Kanskje, kanskje ikke. Det vi vet er at Kennedy utgjør en alvorlig trussel mot mer enn noen få korrupte institusjoner, og de er villige til å bruke omtrent hvilken som helst svertetaktikk som er tilgjengelig, selv om det ikke gir mening. Som bemerket av Roger Simon i Epoch Times: 12

«Dette handler til syvende og sist ikke om antisemittisme, verken ekte eller innbilt. Det var bare lavthengende frukt ... en varsler om mange ondsinnede uthengninger av den kommende kandidaten.

Hvis det er én ting det militærindustrielle komplekset (endeløse kriger fra Irak til Ukraina) og helsevesenet-industrielle komplekset (Big Pharma, Centers for Disease Control and Prevention, et al.) ikke ønsker, så er det et presidentskap av Robert F. Kennedy Jr.

Big Tech er nok ikke veldig opptatt av det heller. Det ville koste dem alle uberegnelige mengder penger, mye av det med høflighet av amerikanske skattebetalere og en klagende regjering.

Mest av alt vil ikke den nåværende ledelsen i Det demokratiske partiet – som er opptatt av å utnytte enhver såkalt progressiv politikk, uansett hvor slem, for maksimal gevinst og makt – at noen skal bringe partiet tilbake til fornuft, under ledelse av Mr. Kennedy eller noen andre.»


Rasespesifikke biovåpen er en realitet

For å komme tilbake til Kennedys hovedpoeng, er det rikelig med bevis som viser at vi har evnen til å lage rasespesifikke eller etnisitetsspesifikke biovåpen, og historien forteller oss at rasespesifikk målretting i krig ikke er noe nytt. Det er nettopp derfor vi må tøyle denne gale vitenskapen.

Som bemerket i en rapport fra september 2000 av The Project for the New American Century, "Rebuilding America's Defense", 13 "kan avanserte former for biologisk krigføring som kan 'målrette mot' spesifikke genotyper forvandle biologisk krigføring fra terrorens rike til et politisk nyttig verktøy."

Med andre ord, hvis en bestemt rase eller etnisk gruppe blir politisk plagsom, kan et etnisk-basert biovåpen plutselig bli et "nyttig politisk verktøy" for å gjenopprette orden eller makt.

Kennedy sier ikke at COVID-19 var et bevisst opprettet rasespesifikt biovåpen. Han pekte bare på forskning som viser at forskjellige raser har varierende grad av mottakelighet for det, og at rasespesifikke eller genspesifikke biovåpen faktisk er i arbeid rundt om i verden - og må stoppes.

Spol frem til august 2019, og Cambridge Universitys senter for studier av eksistensiell risiko advarte menneskeheten er uforberedt på fremveksten av rasespesifikke biovåpen. Som rapportert av The Guardian: 14

"Forskere advarer om at mennesker bør være bekymret for å bli utslettet av et morderpatogen som er spesielt designet for å drepe mennesker av bare en bestemt rase, basert på deres genetiske materiale/deoksyribonukleinsyre (DNA).

En ny rapport fra Cambridge Universitys Center for the Study of Existential Risk sier at verdens myndigheter har mislyktes når det gjelder å forberede seg mot trusler som futuristiske biovåpen drevet av kunstig intelligens (AI) og genetisk manipulasjon. Slike våpen ville ha kraft for å målrette mot spesifikt DNA, og drepe visse raser av mennesker som forlater andre deler av befolkningen uskadd...

Forfatterne advarer: 'Teknologien blir stadig mer sofistikert til stadig billigere priser, og demokratiserer muligheten til å skade raskere og dødelig. I et spesielt dårlig tilfelle kan et biovåpen bygges for å målrette mot en bestemt etnisk gruppe basert på dens genomiske profil.'

Ifølge The Guardian har anslagsvis 16 til 20 land kjente biologiske krigføringsprogrammer, men godt over 100 har kapasitet til å lage biovåpen. Gjør saken vanskeligere, de fleste laboratorier er "dobbelt bruk", noe som betyr at arbeidet de gjør har både defensiv og offensiv bruk, og det er ingen vanskelig forskjell mellom de to.

Genetisk datainnsamling utgjør en alvorlig trussel

To år senere, i juli 2021, publiserte Dr. PS Venkatesh Rao, en overlegen endokrin, bryst- og laparoskopisk kirurg, en artikkel 15 i The Sunday Guardian, som advarte om at global innsamling av genetisk data, kunstig intelligens og genteknologiske teknikker som for tiden er tilgjengelige, gjør det mulig å lage rasespesifikke biovåpen. Han skrev delvis: 16

"Global innsamling av genetiske data og genetisk manipulasjon av mennesker, dyr, planter, destruktive insekter og dødelige mikrober har dobbel bruk fra bio-velferd til bio-krigføring ...

Det har blitt latterlig enkelt og billig å misbruke data og genforandrings- og synteseverktøy, så enkelt som å bruke en vanlig datamaskin og en 3D-printer. Big data, kunstig intelligens og gensyntese blir misbrukt til å lage rasespesifikke biovåpen ...

Det internasjonale HapMap-prosjektet fra 2002 til 2010 utviklet et menneskelig genomkart og ga en massiv genotypedata fra kaukasiske, afrikanske og asiatiske befolkningsprøver. Mange forskjeller i mottakelighet for enkelte sykdommer og respons på visse medisiner mellom ulike etniske grupper ble rapportert i en 2015-studie i BMC Genomics.

Flere rapporter i vitenskapelige tidsskrifter i 2016, for eksempel i Oncotarget, i Cell og fra Pasteur Institute i Paris, fant forskjeller i antistoffresponser og cellulær immunitet mellom de av afrikanske aner og kaukasiere.

De av afrikansk aner hadde en sterkere inflammatorisk respons og immun overreaksjon som cytokinstorm og autoimmune sykdommer. Genetiske forskjeller som påvirker immunsystemet førte til raseforskjeller i responsen på infeksjoner, medikamenter og vaksiner.

I en pandemi eksisterer raseforskjeller i dødelighet og vaksineeffektivitet og komplikasjoner. Genetiske data fra blodprøver om raseforskjeller kan brukes til rasemålrettet biokrigføring.»
Kina anklager Pentagon for å lage rasespesifikke biovåpen.

Spol frem igjen, til mai 2023, og Newsweek rapporterte 17 at en talsperson for det kinesiske utenriksdepartementet hadde anklaget US Pentagon for å lage «rasespesifikke biovåpen». Talspersonen, Wang Wenbin, sa til journalister: 18 , 19 , 20

"USA samler inn og bruker i stor grad genomisk informasjon. Ifølge The Wall Street Journal har Pentagon formulert FoU-planer for å slå motstandere med genteknologiske våpen. De involverte avslørte at de genomiske dataene til asiatiske kinesere, europeiske ariere og Midtøsten-arabere alle blir samlet inn av det amerikanske militæret.

I følge nettstedet til Russland-baserte RT, utstedte US Air Education and Training Command (AETC) en gang et anbud som forsøkte å skaffe prøver av ribonukleinsyre (RNA) og leddvæske fra russere. Det er ganske klart hvem som bruker genomisk informasjon til hemmelige formål.»

Wenbins anklage kom en dag etter at USAs utenriksminister Antony Blinken anklaget Kina for å samle inn genomiske data fra etniske minoriteter som uigurene i Xinjiang for kontroll og overvåking.

En høytstående tjenestemann i Pentagon benektet Wenbins påstand og Newsweek var angivelig ikke i stand til å finne The Wall Street Journal-artikkel sitert av Wenbin. Jeg har heller ikke hatt hell med å finne den. Uansett hva sannheten måtte være, er det ingen tvil om at rasespesifikke biovåpen KAN lages. Vi har absolutt teknologien som kreves.

Eksisterer etnisk-spesifikke biovåpen allerede?

Mens bevis fra offisielle kilder er få – Blinkens og Wenbins gjensidige anklager til tross – insisterer Kennedy og mange andre på at rasespesifikke biovåpen er i aktiv utvikling, og noen kan til og med eksistere allerede. I en opptreden 20. juni 2023 på Newsmax fortalte Kennedy On the Record-verten Greta Van Susteren: 21 , 22

«Vi vet at kineserne utvikler etniske biovåpen. Biovåpen som er designet for å angripe mennesker av visse rasetyper. Og vi gjør det samme. Vi har samlet kinesisk DNA. Vi har samlet russisk DNA spesielt for det. [Dette] våpenkappløpet er en katastrofe.»


Kennedy kom med det samme i en direkte Twitter-diskusjon 5. juni 2023 med Elon Musk, kongresskvinne Tulsi Gabbard, venturekapitalist David Sacks, undersøkende journalist Michael Shellenberger og verdipapiradvokat Omeed Malik (video over).

Etikkspesifikke biovåpen er allerede utviklet, sa Kennedy, og eksisterer i laboratorier rundt om i verden. Epoch Times insisterer også på at påstander om at Kina utvikler rasespesifikke biovåpen er sanne (video nedenfor).


I en meningsartikkel fra Wall Street Journal 3. april 2023, understreket 23 Paul Dabbar, undersekretær for energi for vitenskap under Trump-administrasjonen, også denne trusselen, og skrev delvis: 24

«Rundt 2017 begynte energidepartementets nasjonale laboratorier å ha betydelige bekymringer om biosikkerhet med hensyn til Kina. En kinesisk general som var leder for National Defense University i Beijing erklærte offentlig interesse for å bruke gensekvensering og redigering for å utvikle patogene biovåpen som ville målrette seg mot spesifikke etniske grupper ...

Handelsdepartementet beordret eksportrestriksjoner av potensielt farlig bioteknologi til Kina. Men NIH og NIAID nektet å tro at det var noen risiko involvert i å samarbeide med kinesiske laboratorier. Deres vilkårlige forpliktelse til åpen vitenskap gjør dem blinde for trusler, selv når et land som Kina er åpent om sine intensjoner."

Neste-generasjons krigføring vil målrettes mot gener

Den kinesiske generalen det er snakk om er Zhang Shibo, som i 2017 publiserte «New Highland of War», 25 en slags krigsmanual som diskuterte «nye krigsdomener», en er biologi.

I boken konkluderte Shibo med at "Moderne bioteknologiutvikling viser gradvis sterke tegn som er karakteristiske for en offensiv evne," inkludert muligheten for "spesifikke etniske genetiske angrep." 26

De samme begrepene, «spesifikke etniske genetiske angrep» kan finnes i People's Liberation Army sin lærebok, «Science of Military Strategy», også utgitt i 2017. Den ser også på biologi som et militært domene og nevner at biologisk krigføring til slutt kan inkludere rasespesifikke, genbaserte våpen. 27

I juni 2021 skrev biosikkerhetsspesialist Michael Knutzen, en tidligere hærs etterretningsoffiser og presidentleder ved Department of Homeland Security: 28

"Covid-19-pandemien har avslørt kritiske svakheter i krigføringens menneskelige domene akkurat i det øyeblikket teknologi har dukket opp som gir dårlige aktører ny kraft til å utnytte disse svakhetene.

Utviklingen innen syntetisk biologi vil skape neste generasjons biovåpen, 'menneskelig domenebranner' som fundamentalt vil endre det strategiske miljøet ... Nyere utviklinger innen syntetisk biologi ... utgjøre en dyp trussel ... Av disse farene er neste generasjons biovåpen de mest alvorlige ...

En trussel som en gang var science fiction-stoffet, kan snart bli reell. Noen forskere (inkludert generalløytnant Zhang Shibo, tidligere president for PLA National Defense University) ser for seg muligheten for 'spesifikke etniske genetiske angrep' på hele rase eller etniske grupper ...

Og Kina kan allerede ha hacket fra medisinske journaler eller kjøpt genetisk informasjon til millioner av vanlige amerikanere gjennom genealogiske selskaper som 23andme.

Bill Evanina, tidligere direktør for National Counterintelligence and Security Center, advarte mot Beijing Genomics Institute-tilknyttede COVID-19-tester, og bemerket: 'Utenlandske makter kan samle inn, lagre og utnytte biometrisk informasjon fra COVID-tester.'

Potensielle SBW-effekter inkluderer ikke bare uførhet og død, men også boutique-utfall. Oberst Guo understreker at "å lære, memorere ... og til og med den "krigeriske karakteren" kan bli skadet nøyaktig uten en trussel mot livet" ...

Evnen til å eksternt holde en persons biologi som gissel - gjennom degenerative, frustrerende eller ganske enkelt pinlige symptomer - men å love en personlig kur (eller forbedring) kan skape enorm strategisk innflytelse."

Vi må beskytte verden mot målrettede biovåpen

Til slutt publiserte Filippa Lentzos, førsteamanuensis i vitenskap og internasjonal sikkerhet ved King's College London, i desember 2020 et essay i Bulletin of the Atomic Scientists, der hun diskuterte behovet for å "beskytte verden mot ultramålrettede biologiske våpen": 29

"Når genomiske teknologier utvikler seg og konvergerer med AI, maskinlæring, automatisering, affektiv databehandling og robotikk, vil en stadig mer raffinert oversikt over biometri, følelser og atferd bli fanget opp og analysert.

Myndigheter og i økende grad private selskaper vil kunne sortere, kategorisere, handle og bruke biologiske data langt mer presist enn noen gang før, og skape enestående muligheter for sosial og biologisk kontroll ...

Disse skiftende utviklingene vil ... radikalt transformere dobbeltbruksnaturen til biologisk forskning, medisin og helsevesen og skape muligheten for nye biologiske våpen som retter seg mot bestemte grupper av mennesker og til og med individer.

I det kommende tiåret vil håndtering av de raske og brede teknologiske fremskrittene som nå er i gang kreve nye styringsstrukturer som trekker på individer og grupper med tverrsektoriell ekspertise – fra næringsliv og akademia til politikk og forsvar – for å identifisere nye sikkerhetsrisikoer og komme med anbefalinger for å håndtere dem.»

Dette er egentlig det Kennedy også etterlyser, men han nøyer seg ikke med anbefalinger alene. Vi trenger strenge sikkerhetstiltak for å hindre en eller annen nasjon fra å utslette hele etniske grupper fra jordens overflate.

Vi trenger også strenge regler for å beskytte folks genetiske data, for å se hvordan slike data kan brukes til globalt folkemord. Et smutthull i den biologiske våpenkonvensjonen er dens "generelle formålskriterium", som tillater det meste av biologisk forskning så lenge det er for defensive eller beskyttende formål.

Som et resultat blir den mest farlige biokrigføringsforskningen i verden utført i forsvars- eller vaksineforskningens navn. Og, som bemerket av Lentzos, "Det er vanskelig å skille tillatte bioforsvarsprosjekter fra de som er forbudt; man kan ikke bare vurdere fasilitetene, utstyret, materiellet og aktivitetene som er involvert, men må også undersøke og tolke hensikten eller hensikten med disse aktivitetene."

Konvergerende risikoer

At vi for alvor må begynne å undersøke og tolke formålene med biologisk forskning er helt klart. Flukten av SARS-CoV-2 fra et biolaboratorium i Wuhan, Kina, fremhever dette behovet. Vi er heldige at det ikke var noe med eksepsjonelt høy dødelighet.

I artikkelen sin gjennomgår Lentzos advarsler om genetiske våpen utstedt av en lang rekke aktører de siste tre tiårene: 30

"Muligheten for ... 'genetiske våpen' ble først diskutert i det biologiske våpenkontrollmiljøet på 1990-tallet, da Human Genome Project for å kartlegge hele komplementet av menneskelige gener startet.

Den britiske regjeringen sa "det kan ikke utelukkes at informasjon fra slik genetisk forskning kan vurderes for utforming av våpen rettet mot spesifikke etniske eller rasegrupper."

British Medical Association advarte om at "forskjellig mottakelighet av forskjellige populasjoner for ulike sykdommer" hadde blitt vurdert tidligere, og at "selv om vi burde håpe at genetiske våpen aldri blir utviklet, ville det være en stor feil å anta at de aldri kan bli det, og derfor at vi trygt har råd til å ignorere dem som en fremtidig mulighet."

En rapport 31 fra Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) snakket om potensialet for "fremtidig utvikling av masseutryddelsesvåpen som kan brukes til folkemord."

Utviklingen innen genomiske teknologier og andre nye teknologier, spesielt maskin- og dyplæring, har ført til fornyede bekymringer. «Tilgang til millioner av menneskelige genomer – ofte med direkte assosierte kliniske data – betyr at bioinformatikere kan begynne å kartlegge infeksjonsfølsomhet i spesifikke populasjoner,» advarte en fersk rapport 32 fra FNs institutt for nedrustningsforskning.

En rapport fra FNs universitet, 33 , hevder i mellomtiden at "dyp læring kan føre til identifisering av "presisjonssykdommer", som er de genetiske funksjonene som koder for sårbarheter og sammenkoblinger mellom immunsystemet og mikrobiomet.

Ved å bruke denne formen for biointelligens kan ondsinnede aktører konstruere patogener som er skreddersydd for å målrette mekanismer som er kritiske i immunsystemet eller mikrobiomet til spesifikke underpopulasjoner.'

En rapport fra National Academies of Sciences 34 fra 2018 antyder at "[a]aktører kan vurdere å designe et biovåpen for å målrette mot bestemte underpopulasjoner basert på deres gener eller tidligere eksponering for vaksiner, eller til og med forsøke å undertrykke ofrenes immunsystem for å "prime" en befolkning for et påfølgende angrep.

Disse egenskapene, som ble fryktet for flere tiår siden, men som aldri nådde noen plausibel evne, kan gjøres stadig mer gjennomførbare av den utbredte tilgjengeligheten av helse- og genomiske data.'

Et totalforbud er den sikreste løsningen

Lentzos gjennomgår mange av utfordringene knyttet til effektivt tilsyn med potensiell biovåpen forskning. Jeg mener for det første at vi bør velge den enkleste løsningen, som vil være å utstede et generelt forbud mot all fortjeneste-av-funksjon forskning som innebærer å utstyre patogener med ny kapasitet.

Samt et generelt forbud mot all forskning som kan brukes til å utvikle et rasespesifikt biovåpen, eller et biovåpen beregnet på å ta ut mennesker med en bestemt genetisk sammensetning, uavhengig av hvordan den målgruppen er definert.

Vi trenger rett og slett ikke denne typen forskning for å leve lange, fruktbare og sunne liv. Det er unødvendig, og skattebetalerne bør ikke betale for vitenskap som kan resultere i deres egen død.

Kennedy ser ut til å være likesinnet. Som han sa i sin live Twitter-diskusjon 5. juni 2023 , ønsker han at utviklingen av biovåpen legges ned over hele verden. Under en helsepolitisk rundbordsdiskusjon 27. juni 2023 lovet han også å omdirigere føderale tilskudd bort fra forskning på infeksjonssykdommer for å studere kronisk sykdom i stedet, dersom han skulle få Det hvite hus.

Dette vil sikre at skattekroner ikke blir overført til biokrigføringstiltak tilslørt som vaksineforskning og lignende. Forskere strømmer inn i biokrigføringsforskning fordi det er der bevilgningene er, så vi må skru av den kranen og oppmuntre forskere til å engasjere seg i studier som leder oss mot bedre helseresultater.

Igjen, for å trekke oss hele sirkelen til der vi startet, sier Kennedy ikke at COVID-19 var et bevisst skapt rasespesifikt biovåpen. Han pekte bare på forskning som viser at forskjellige raser har varierende grad av mottakelighet for det, og at rasespesifikke eller genspesifikke biovåpen faktisk er i arbeid rundt om i verden - og må stoppes.

Kilder og referanser
1  Yahoo News 15. juli 2023
2  NY Post 15. juli 2023
3  ZeroHedge 17. juli 2023
4,  12  Epoch Times 17. juli 2023
5  Instagram Robert F. Kennedy Jr. 17. juli 2023
6  Konvensjon om forbud mot biologiske våpen
7  Armscontrol.org mars 2022
8,  9  BMC Medicine 15. juli 2020; 18(1): 216
10  Annals of Laboratory Medicine 1. mars 2021; 41(2): 129-138
11  Twitter Robert F. Kennedy Jr. 16. juli 2023
13  The Project for the New American Century, "Rebuilding America's Defense" september 2000
14  The Guardian 20. august 2019
15,  16  The Sunday Guardian 24. juli 2021
17,  19  Newsweek 11. mai 2023
18  FMPRC.gov.cn 10. mai 2023
20  Twitter-talsperson for Kina 10. mai 2023
21  Rolling Stone 20. juni 2023
22  Twitter Alicia Sadowski 20. juni 2023
23,  24  Wall Street Journal 3. april 2023
25  Amazon.cn New Highland of War
26,  27  National Review 10. april 2023
28  USNI.org juni 2021; 147(6): 1420
29,  30  Bulletin of the Atomic Scientists 7. desember 2020
31  SIPRI Årbok 1993
32  UNIDIR.org 19. august 2020
33  Den nye geopolitikken for konvergerende risikoer
34  Biodefense in the Age of Synthetic Biology 2018


Kommentarer