Dersom stemmegivning utgjorde en forskjell, ville stemmegivning bli forbudt

Av Dan Odfjell. 

Det var angivelig Mark Twain som sa dette, fritt oversatt, en amerikansk, berømt forfatter, humorist og entreprenør som døde så sent som i 1910. Men allerede den gang forsto han hvordan verden fungerer.. Hans døpte navn var Samuel Longhorne Clemens, og han skrev blant annet boken «Uncle Tom’s Hut» som, iallfall i min ungdom, var allment kjent og lest. Han ble av William Faulkner (1897-1962) referert til som far til amerikansk litteratur; Faulkner selv var en kjent kjempe i amerikansk historie og vinner av Nobels´ litteraturpris i 1949.

Våre politiske herskere viser seg som utspekulerte klatremus, vi betaler dem godt, men de faller oss i ryggen raskt, om vi ikke forstår hvor lett og kvikt de rettferdiggjør seg selv.. Takken for sine privilegier, «dem bare fortjener de», og tar dem raskt som en selvfølge. Selvskryt det skal du lytte til, slikt kommer som kjent fra hjertet.. Men, i sin egen opphøyethet, glemmer de fleste sin enkle bakgrunn. Ta Erna Solberg for eksempel, hun har neppe noen eksamen eller produksjon å referere til, annet enn å ha blitt båret frem gjennom politiker-broiler-bransjen, som ingen formelle krav stiller, annet enn bløff og rappkjeftethet, ingen samfunnsnyttig produksjon å kunne vise til. Ja, for eksempel, se at Bjarner Moxnes også ble partileder. Men til tross for sin store veltalenhet røpet han seg som ikke annet enn en simpel brilletyv. 

Det beste jeg kan si om Moxnes, er at han var smart med mange gode poenger; som at stortingspolitikerne er altfor godt betalt for «lite både arbeid og ansvar». Jeg kunne lagt til, betalt for nærmest en «statist-rolle for løgn-politikerne». Men jeg hadde sans for Moxnes helt frem til han viste oss sin kleptomane side. Men når sant skal sies, og ikke ties, jeg valgte lenge å tro det beste også om Erna før hun ble statsminister i 2013. Dog, jeg tapte kvikt all tillit til henne for, blant annet, hennes forræderiske forhold til EU og FN, som en simpel globalist kun som fremmer den korrupte verden på bekostning av Norge, heldigvis beviselig gjennom mikrofonopptak. 

Men tilbake til Mark Twain, jeg berømmer hans forutseenhet. Hadde han levd i dag og sett hvordan det korrupte Biden-regimet oppfører seg, tror jeg han ville dødd av skam på den amerikanske nasjonens vegne. Men norske myndigheter, deri inkluderer jeg både NRK og riksmediene, som udemokratisk gjort til del av den unasjonale makten, er knapt bedre enn Biden-regimet (som de bemerkelsesverdig heier på..), hvilket får meg til å referere til det gamle norske uttrykket, nemlig, krake søker make.. Dette er maktsøkende mennesker helt uten skam, som «senker» det norske folks interesser med glatte fjes, slik uten å røpe det.  Siden jeg har nevnt Erna, kan ikke Jonas Gahr Støre få slippe unna, akkurat like troløs, nå bevist som en vandrende norsk skandale. 

Jeg tror ikke se denne artikkelen på trykk, noe annet sted enn hos det lille, modige og frimodige nettstedet spikerscorner.no. Men dersom de som der leser meg, vil videresende dette til kjente og venner, da får sannheten flere ben å gå på. For vi må sloss for Norge og ikke for politikere «cheaper by the dozen». Høyre har tapt sin konservatisme gjennom den super liberale Erna. Det eneste partiet som også bærer begrepet konservatisme i sitt navn, er Konservativt. Dette partiet er knapt for bedehusfolket, uten at jeg vil si et eneste stygt ord om dem. Tvert imot, når selv biskopene er på feile veier og forherliger seg som rene fariseere. Konservativt er et lite parti, det eneste hvor jeg godt kjenner ledelsen, og den er solid. Den gjør hele kosteballetten av andre partier til skamme, ikke minst det svulstige KrF som biskopene stemmer på, om da ikke på SV..

Som Ragnar Larsen sa 12/8/23 på document.no med overskriften «Støre en politisk pyroman», og at både Jonas og Erna begge er opptatt av EU og internasjonale karriere posisjoner som det brede lag av folket økende føler ikke angår dem.. Kronikkens utgangspunkt var Melkøya elektrifiseringen og hva det gjør av helt unødig skade. Samt begges «forvirrede tvangstanker mht globalisme», et folkelig og nasjonalt forræderi av dimensjoner. Ja, les hele Larsens kronikk for en god og korrekt forståelse av Norges fattiggjøring i de såkalte elite-politikernes kjølvann. Ap har hatt makten i 50 år, nær uavbrutt siden 1935 og buklander dramatisk i disse dager fordi de har mistet jordnærhet til folk flest samt den nasjonale enkle forstanden.

Med Melkøya-dragsuget risikerer Sp å tape for 4% sperregrense, om de ikke trekker seg fra regjeringen Støre i protest og i skuffelse over Ap´s sta og helt unødige maktkjør. Fra før av er folket frustrert, ja uforstående til den dyre strømmen, som er til ensidig fordel EU, også mht norsk industri´s tapte konkurranseevne. Norge fosser over av energi inntekter, men folket lider, og konkursene blant mindre bedrifter tiltar; det til tross, mens milliardene triller som erter av en sprukken sekk rett ut av landet i alle himmelretninger. Og vindmølle-industrien, den ikke bare ødelegger norsk natur og fugleliv, den må subsidieres heller enn å kunne gi fortjeneste.. Andre land innrømmer feilsatsing slik, såkalt fornybar energi.. Melkøya er eiet av Equinors aksjonærer, også utenlandske.. Selskapet har eksisterende gassanlegg på stedet og trenger ikke elektrifisering fra land i dyre og unødige dommer. Klima og annen galskap dette, fra Støre-regjeringen. Til forandring stem alternative partier..

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant 

Kommentarer