Det er en styggedom

Av Odd Eivind Stensland

«På samme vis forlot også mennene den naturlige omgang med kvinnen og brant i sitt begjær etter hverandre.» (Rom 1,27)

Her hører vi om mennesker som forlot «den naturlige omgang med kvinnen og brant i sitt begjær etter hverandre.» Hva er den naturlige omgang? Det er et samliv mellom én mann og én kvinne i et ekteskap (1 Mos 2, 22-24).

Derfor er et forhold mellom to personer av samme kjønn unaturlig, og i strid med Guds vilje med menneskene. Derfor sier Skriften at «du skal ikke ligge med en mann slik som en ligger med en kvinne. Det er en styggedom» (3 Mos 18, 22).

Av sammenhengen i teksten vår ser vi at homoseksualitet er et av kjennetegnene på hedenskapets ugudelighet. Derfor skal ikke «de som lar seg bruke til unaturlig utukt, eller menn som øver utukt med menn» arve Guds rike (1 Kor 6, 9).

Mange forsvarer det med at de er skapt sånn. Slikt går ikke an å si. Ingen har rett til å unnskylde onde tilbøyeligheter med at en er skapt sånn. Andre har andre syndige vanskeligheter å stri med. Noen på det seksuelle området, andre med sinne og hissighet eller andre ting. De homofile skiller seg ikke vesentlig ut ifra andre mennesker.

Alle er født med synd. Men om min synd er aldri så mye medfødt, innebærer det ikke at jeg har rett til å leve den ut. Tvert imot skal jeg omvende meg fra den, bekjenne den for Herren, og så leve i forsakelse og tro. Homofili er unaturlig, imot naturen og Guds skaperordning. Det sier Herren.

Spørsmålet er bare om du er villig til å bøye deg for det skrevne ord. Det er dette alt dreier seg om.

Kommentarer