Det himmelske inntog

Av Bjørn Wiik

«Løft hodene, dere porter! Og dere evige dører, løft dere, så herlighetens konge kan dra inn!» Salme 24,7

Her tales det om det store og herlige inntog som skal skje i de himmelske boliger en dag. Da skal de evige dører og porter åpne seg for Jesus og hans brud.

Menneskene var fra begynnelsen i et paradis, der alt tilhørte dem. Det eneste de hadde forbud mot, var å spise av treet til kunnskap om godt og ondt. Men de falt og syndet mot Guds bud. Resultatet var at de ble drevet ut av paradiset, og porten til denne herlighet, som de var bestemt til å leve i, ble stengt. En kjerub voktet inngangen, så de ikke skulle spise av livets tre. Siden den dag har mennesket vært utenfor samfunnet med Gud. De som skulle være innenfor, var nå utenfor. For en tragedie!

Ettersom du er en evighetsvandrer (Pred 3,11), vil du alltid ha en lengsel og en dragelse til ditt egentlige opphav, Gud. Du blir aldri tilfreds med det som hører verden til. Det er godt å kunne si deg at du kan få gjenopprettet ditt forhold til Gud, gjennom Jesus Kristus, som i sin store kjærlighet til deg forlikte deg med Gud på korset, og der banet en ny og levende vei, like inn i himmelen.

I salmen som teksten er hentet fra, stilles et spørsmål: «Hvem skal stige opp på hans hellige sted?» Svaret er: «Den som har skyldfrie hender og et rent hjerte.» Paulus skriver i Rom 3,23 at alle har syndet og fattes Guds ære, men i vers 24 sier han at alle blir rettferdiggjort, uforskyldt av Guds nåde. I 2 Kor 5,17-19 kan du lese at du er forlikt med Gud, ved Jesu forsoning på Golgata. Han har tatt dine urene hender, ditt urene hjerte og din løgnaktige tunge med seg i sin død, og han har renset deg i sitt blod.

Nå står det bare til deg å ta imot denne store gaven, syndenes forlatelse, etter hans nådes rikdom. Når du av hele ditt hjerte omvender deg og bekjenner dine synder, har du syndenes forlatelse. Du blir et Guds barn, av hans nåde (Joh 1,12).

Om ikke lenge kommer Jesus for å hente dem som er renset i hans blod. Da skal vi forvandles. Vi får et herlighetslegeme som passer inn i himmelen. På den dagen skal Jesus, sammen med alle frelste, toge inn gjennom den port som engang ble stengt på grunn av synd. Den åpnes på Jesu befaling. Vi følger ham gjennom de evige dører. Det blir den største og herligste dag i menneskets historie. Skal du være med da?

Kommentarer