Guds hus og Guds herlighet

Av Arthur Robertsen

«Herre, jeg elsker ditt hus, din bolig, stedet hvor din herlighet bor.» Salme 26,8

David hadde den erfaring med Guds hus at der var herligheten, og den ikke bare var der, men den kunne oppleves der. For David ble Guds hus så kjært at han i Salme 27,4 ber om å få bo der alle sine levedager. Her ville han skue liflighet og grunne i hans tempel.

For den som har funnet ut hvor hans herlighet finnes, skulle det være et lett valg. Salme 133 sier: «Se, hvor godt og liflig det er at brødre bor sammen... for der har Herren satt velsignelsen.» Nytestamentlig herlighet er ikke bundet opp til Garisim eller Jerusalem, men Guds herlighet oppleves på ethvert sted hvor mennesker søker Guds nærhet.

Bibelen taler også om Kristi lidelser og herligheten deretter. Ved Kristi lidelser åpnes nye muligheter til å oppleve herligheten, for den gamle pakt er unyttig, men den nye, som Kristus brakte, førte oss nærmere Gud. I Guds nærhet oppleves herligheten. Og denne herligheten er bare en forsmak på den som kommer, den som er mye større og herligere.

Himmelens herlighet kommer til å overgå alt vi har ment og oppfattet som herlig. Denne herlighet skal vare – fra herlighet til herlighet. Når vi engang skal stå hjemme og skue Jesus som han er, vil vi istemme:

Det var av nåde, av bare nåde, det fortjente ikke jeg.
Det var av nåde, av bare nåde, av nåde frelste Jesus meg.

Vi er på vei til denne herligheten. Er du?

Kommentarer