Ingen ting er umulig for Gud

Av Sven Wisløff Nilssen

«For ingen ting er umulig for Gud.» Luk. 1,37.

Dette med Guds allmakt er ikke noen tom frase - men en herlig virkelighet. Og det er sant at Guds løfter bærer - gjennom alt! Vi trenger til å minnes om dette - fordi vi så lite regner med det i vårt daglige liv.

Naturligvis bekjenner vi som kristne troen på en allmektig Gud - men så altfor ofte er vår tro markstukken. Vi lever i en tid som sverger til naturvitenskapen - og der vitenskapen sier sitt «nei», våger ikke vi å rekne med et guddommelig «ja». Legen sier kanskje at sykdommen er til døden. Vi kan kanskje folde våre hender og be om helbredelse - men innerst i vårt hjerte er det en stemme som forteller oss at det er komplett umulig.

På grunn av denne vår tvil går vi glipp av mye velsignelse, som Gud har liggende ferdig til oss. «Ingen ting er umulig for Gud». Det betyr at det ikke finnes noen situasjon så vanskelig at Gud ikke kan hjelpe. Det betyr også at det ikke finnes noen situasjon så liten og ubetydelig at Gud ikke vil hjelpe. Vår Gud er den Gud for hvem det umulige ikke eksisterer. Han er underets Gud! Han løser alle floker - og vender vansker til velsignelse!

For en Gud vi har! Derfor gir også apostelen oss dette råd: «Kast all eders sorg på Herren, for han har omsorg for eder».

La oss gjøre det, både når det gjelder vårt private liv - og når det gjelder arbeidet i Guds rike. La oss legge alt over på ham - og ha den faste tillit til ham at han kan og vil gjøre det!

Kommentarer