Obama advarer Biden om styrken til Trumps 2024-utfordring

Fra RT.com

Den amerikanske presidentens eks-sjef har angivelig hevdet at hans republikanske rival kan være en langt tøffere kandidat enn demokratene forventer.

Den tidligere amerikanske presidenten Barack Obama har angivelig advart sin tidligere kandidat, Joe Biden, om at den republikanske frontløperen Donald Trump kan bli en langt mer formidabel utfordrer i valget i 2024 enn mange demokrater er klar over.

Obama utstedte sin advarsel mot å undervurdere Trump under et privat lunsjmøte i Det hvite hus med president Biden i juni, rapporterte Washington Post onsdag, og siterte to uidentifiserte personer som er kjent med samtalene. Selv om han lovet å støtte Bidens gjenvalgsbud, "uttrykte Obama bekymring for Donald Trumps politiske styrker," sa avisen.

Blant styrkene Obama bemerket var Trumps intenst lojale velgerstøtte, støtten fra konservative medier og nasjonens politiske polarisering. Trump, som etterfulgte Obama som president i 2017 og tapte for Biden i 2020, vurderer for tiden den ledende kandidaten til det republikanske partiets presidentnominasjon i 2024.

Trump har anklaget demokratene for å prøve å blande seg inn i valget i 2024 ved å straffeforfølge ham på falske anklager, inkludert en tiltale tidligere denne uken for hans påståtte forsøk på å omgjøre Bidens seier i 2020. Ifølge meningsmålinger har imidlertid den tidligere presidentens ledelse over andre republikanske toppkandidater bare utvidet seg blant en rekke anklager de siste fire månedene.

Biden fungerte som Obamas visepresident i åtte år. Obama gjorde det klart under lunsjmøtet i juni at hans bekymringer «ikke handlet om Bidens politiske evner, men snarere en anerkjennelse av Trumps jerngrep om det republikanske partiet», heter det i Posten.

Obama forventes å begynne å samle inn penger til Bidens gjenvalgskampanje denne høsten, ifølge rapporten. Han nektet å støtte Biden under løpet i 2020 før hans eks-VP hadde sydd opp partiets nominasjon. Det vil angivelig ikke være noen slik nøling fra Obama i 2024.

"President Biden er takknemlig for hans urokkelige støtte, og ser frem til igjen å drive kampanje side ved side med president Obama for å vinne i 2024 og fullføre jobben for det amerikanske folk," sa TJ Ducklo, en talsmann for Biden-kampanjen . i en uttalelse.

Obamas private advarsel i 2023 står i sterk kontrast til hans offentlige kommentarer i 2016, da han hånet forestillingen om at Trump kunne vinne det årets presidentvalg. "Jeg fortsetter å tro at Mr. Trump ikke vil bli president, og grunnen er fordi jeg har mye tro på det amerikanske folket," sa han til journalister i februar 2016.

Kommentarer