Tro på Jesus, så blir du frelst

Av Hans Jacob Frøen

«Liksom Moses opphøyet slangen i ørkenen, slik skal menneskesønnen opphøyes.» Joh. 3,14.

Synd er ulydighet mot Gud. Da Adam og Eva brøt Guds bud, førte de forbannelse over menneskeheten. Det var som en slangegift som spredte seg i hele menneskeslektens organisme. Slangegift er farlig. Det fikk Israels folk som fulgte Moses ut av Egypten, erfare. De ble under sin vandring angrepet av giftige slanger, og folk døde i mengdevis. I sin nød vender de seg til Gud. Han forbarmer seg over dem og gir Moses beskjed om at han skal lage en kobberslange og henge den opp på en stang. Gud lover at alle som er bitt av slangen ikke skal dø hvis de ser på kobberslangen. Løftet gjelder alle som er blitt bitt, men bare de som følger anvisningen blir helbredet.

Jeg kan tenke meg at noen av folket følte seg for intelligent til å tro på noe så barnslig. Men dermed satte de seg utenfor gudsrikets lover, for der er det slik at uten man blir som barn, kommer man ikke inn.

Jeg vet ikke hvordan de enkelte stilte seg til dette Guds løfte, men jeg vet at hvis det var noen som ikke i barnlig tillit stolte på Guds løfte og handlet etter det, ble de ikke friske, men døde av giften. Men alle som trodde og så hen på kobberslangen, ble helbredet. Det var ikke kobberslangen som gjorde det. Det var Gud som var sitt løfte tro. Alle som ville ydmyke seg, barnslig og enfoldig, de fikk oppleve at Guds løfter holdt.

Nå sier Jesus: På samme måte som kobberslangen ble opphøyet, slik skal menneskesønnen opphøyes. Kobberslangen var bare et forbilde på noe som skulle komme. Den var bare som en skygge av virkeligheten.

Hvert enkelt menneske er smittet av syndens farlige gift. Mange helbredelsesmidler er forsøkt. Man forsøker som siste utvei å sugerere seg til å tro at det ikke er noe som heter synd, og tror dermed å være blitt fri. Desto farligere er det, for da får denne gift lov å bre seg uten at man vet om det, slik som kreften kan spre seg i et menneskelig legeme uten at man merker det før det er for sent.

Det er bare en måte å bli fri på. Se hen til den opphøyede, den korsfestede Jesus Kristus, som er en soning for våre synder. Alle som ser hen til ham vil få liv, det evige liv.

Kommentarer