Dag 3: Shannah

Fra "The book of mysteries", av Jonathan Cahn.

Han kom til meg om natten.

"Hva er et år?" spurte læreren.

"Tre hundre og sekstifem dager," svarte jeg.

"Men i Skriftens hellige språk er det mer enn det. Det kalles shannah. . . og den inneholder en hemmelighet. Ordet shannah er knyttet til tallet to."

"Jeg forstår ikke forbindelsen."

"Shannah kan bety det andre, duplikatet eller repetisjonen. I naturens gang er året en gjentakelse av det som allerede har vært. . . vinteren, våren, sommeren og høsten, blomstringen av blomster og at de visner bort, gjenfødelsen av naturen og dens døende, den samme progresjonen, den samme gjenspillingen av det som allerede var. Så et år er en shannah, en repetisjon. Og nå har du et nytt år foran deg. Og hva slags år blir det?"

"Hva mener du?"

"Naturens natur er å gjenta, akkurat som vi lever, av naturen, som vaneskapninger. Vi graviterer mot å gjøre det vi har gjort før, de samme rutinene og kursene, selv når disse rutinene og kursene er skadelige for oss. Så hva vil shannah, dette nye året, være for deg?"

"Vel hvis året betyr gjentakelsen, har jeg vel ikke så mye valg. Det blir stort sett det samme som før."

"Men du har et valg," sa han. "Du skjønner, shannah har en dobbel betydning. Det betyr ikke bare gjentakelse. . . det betyr også endringen."

"Hvordan kan det samme ordet bety det motsatte?"

"På samme måte som året foran deg kan være enten eller. Verdens måte er å gjenta – men Guds vei er veien til fornyelse og forandring. Du kan ikke kjenne Gud og ikke bli forandret ved å kjenne ham. Og hans vilje er det året, shannahen som ligger foran, er ikke en tid for repetisjon, men for forandring, for ny begynnelse, nye skritt, for å bryte ut av det gamle. Og hvis du vil oppleve et år med nye ting, må du velge å ikke leve i gjentagelsen av det naturlige, men i det overnaturliges nye. Velg å vandre ikke i din vilje, men i hans vilje som er hinsides det naturlige og hinsides alt det som er gammelt. Som det står skrevet: Han gjør alle ting nye. Åpne livet ditt for det nye i hans vilje, og du vil vandre i livets fornyelse og i forandringens shannah."

Oppdraget: I dag, gå ut av dine gamle måter, vaner og skritt. Gjør det du aldri har gjort før, men burde gjort. Vandre i Åndens fornyelse.

Jesaja 43:19; Romerne 6:4; 2. Korinter 5:17

Kommentarer