Dag 7: YUDens kraft

Fra "The book of mysteries", av Jonathan Cahn.

Læreren førte meg ut i ørkenen hvor vi satte oss ned i sanden, ansikt til ansikt. Han tok opp en pinne og skapte med den minste bevegelse et lite merke i sanden.

"Dette kan forandre livet ditt," sa han.

"En apostrof?"

"En yud."

"Hva er en yud?"

"En yud er en bokstav, den minste av hebraiske bokstaver . . . knapt mer enn en prikk, så liten at du kan gå glipp av den. Fra yud kom de romerske bokstavene I og J. Og fra yud kom den greske bokstaven iota."

"Som i 'ikke en tøddel'."

"Ja, eller som i 'ikke en jot.' Det hele kommer fra den samme lille bokstaven."

"Så det er den minste bokstaven. Hvorfor er det viktig?"

"Det er poenget . . . som den minste bokstaven er den mest betydningsfull. Det er yuden som begynner det største og helligste av hebraiske ord: Guds hellige navn, YHVH, begynner med en yud. Guds land, Israel, begynner med en yud. Guds by, Jerusalem, begynner med yud. Og navnet Jesus, på hebraisk, begynner også med en yud."

"Og hva betyr det hele?"

"Det største av ordene begynner med de minste bokstavene. På samme måte begynner Guds største gjerninger med de minste slag. Selve livet begynner i en skala så liten at den ikke engang kan sees. Det er hemmeligheten bak yuden."

"Og hvordan bruker man det?"

"Vi er kalt til det nye og til å forandre oss. Men av natur unngår vi både nyhet og forandring. Så hvordan endrer du deg? Hvordan går du fra et liv med fiasko til et liv med seier? Det er et overveldende perspektiv. Hvordan gjør du det? Med yud. Du starter med å ta skrittene, de minste skrittene, men mot de største endringene. Du starter ikke med en stor seier, men du tar yuden, en liten handling, ett lite skritt mot den store seieren. Du tar det ene skrittet, den yuden av mot, den tøddel av forandring, det minste slaget av nye begynnelser, yuden av livet du er kalt til å leve. Du begynner den største av ting med den minste av slag. Du begynner med å bruke hemmeligheten bak yud."

Oppdraget: I dag, ta de minste handlingene, men i en ny retning, det første skrittet mot det seierslivet du er kalt til å leve – yuden av en ny reise.

Job 8:7; Apostlenes gjerninger 3:4–9

Kommentarer