Dag 9: Shamayim og Aretz

Fra "The book of mysteries", av Jonathan Cahn.

Han førte meg ut i nattens mørke til en sandvidde. Der la vi oss ned og stirret opp i den stjernefylte himmelen.

"Det er så stort," sa læreren uten å snu seg fra blikket oppover.

"Himmelen?" svarte jeg. . . "Jeg vil tro det er det."

"På hebraisk er ordet for himmel shamayim. Ordet for jord er aretz. Når du hører et hebraisk ord som slutter på im, er det et tegn på at ordet er flertall. Så hva forteller dette deg?"

"Ordet for himmel er flertall . . . men ordet for jord er det ikke."

"Riktig. Shamayim, himmelen, er flertall, men aretz, jorden, er det ikke. Og det er ikke bare ordene; det er det ordene representerer."

"Som er . . . "

"Det som er jordisk er entall. Det som tilhører det fysiske riket er endelig. Alt som er fysisk er begrenset. Det er derfor, uansett hvor mye av det jordiske riket du får, uansett hvor mange jordiske eiendeler du besitter, kan det aldri fylle deg eller bringe deg fullendelse."

"Fordi de er begrenset," sa jeg, "fordi de er begrensede."

"Slik er også et liv fokusert på det fysiske . . . "

"Et liv fylt med begrensninger."

"Men hvis du tømmer hjertet ditt for fysiske ting . . . "

"Da tømmer du deg selv for begrensninger."

"Så de jordiske ting er endelige," sa han, "men himmelens ting er uendelige. Det fysiske er begrenset, men det åndelige er ubegrenset. Bare det som er åndelig, det uendelige, kan fylle hjertet."

"Men hvordan kommer man unna å leve i det jordiske riket?"

"Det gjør man ikke," sa læreren. "Du kan ikke unnslippe å leve i det jordiske riket - men du trenger ikke å leve i det jordiske. Du må håndtere jordiske ting, men du trenger ikke å fylle hjertet ditt med dem. Sett ditt hjerte på det som er himmelsk. Fyll ditt hjerte med det som er åndelig. For himmelen er shamayim, og shamayim har ingen begrensning. Derfor blir et hjerte fylt opp av det som er åndelig og det som er himmelsk. . . "

"Ubegrenset. . ."

Oppdraget: Hva er dine eiendeler? I dag, gi slipp. Frigjør hjertet ditt av sine jordiske eiendeler. Og fyll det opp med det åndelige og himmelske.

Jesaja 55:9; Filipperne 4:8–9

Kommentarer